Kategoriarkiv: Forteana

Intressanta samtal och skrivjobb

Ny bok av Bengt af Klintberg.

I dag har jag fått Bengt af Klintbergs nya bok från förlaget och den ser jag verkligen fram emot att läsa. Bengt och jag har känt varandra länge och jag har stor respekt för hans arbete och ingen kan ju ha undgått att påverkas av ”Råttan i pizzan” när den kom ut 1986. Där fick vi en dos vandringssägner utan att vi hade förstått att vi faktiskt levde bland några av dem.

Den nya boken innehåller tio folkminnesstudier som jag bara hunnit läsa kapitelrubrikerna till men de bådar gott.

Framåt eftermiddagen ringde en man från Västkusten och berättade om en ufoobservation han gjort för ungefär tre år sedan. Men som så många andra hade han inte noterat datum eller år. Riktigt synd eftersom hans berättelse var intressant.

Mannen hade varit ute i det fina och klara vädret, sannolikt början av juni, då han fick se ett klot med små deltaformade vingar som hängde i luften. Han tittade på klotet i flera minuter innan det, som han säger, började tona bort och plötsligt inte längre gick att se.

– Jag såg det helt tydligt och det var aluminiumfärgat, solen lyste på det. Men det konstiga var att det försvann på det sätt som det gjorde, berättade han för mig.

Själv har jag också ringt en del. Bland annat pratade jag med en kvinna i Västerås om Arvid Andersson som jag skrev om härom dagen. Jag har ju med hans upplevelse från 1946 i en artikel i nästa nummer av UFO-Aktuellt (som kommer till Norrköping från tryckeriet den 29 mars, berättade Håkan i dag) och vill kolla vem den här mannen egentligen var.

Nu hade kvinnan i Västerås kontakt med mannens systers döttrar och tydligen är deras mamma, mannens fru, fortfarande i livet. Hon lovade att förmedla kontakt så vi får se hur det slutar.

Mannen skriver ju i ett brev som AFU har en kopia av hur han blev skadad av ett cigarrformat föremål den 16 maj 1946 och hans beskrivning går utan på rätt mycket jag har hört talas om förut. Hoppas få veta mer inom några dagar även om jag är väldigt sent ute med det här fallet.

Jag har också hjälpt Rickard i UFO-Sverige med en text på engelska om AFU som han hade bett om. Han skulle skicka sammanställningen till en amerikansk radiopratare för att försöka få denne att ta upp AFU. Och så plåtade jag av 95 brittiska spökraketdokumnt som en amerikansk ufolog ville ha hjälp med. Eftersom de inte fanns skannade hos AFU så var det enklast att ta fram fotokopiorna och rada upp dem i köket och plåta med mobilen.

När jag ändå var igång med mobilplåtande så fotade jag 120 Dorébilder ur en gammal trasig bibel som jag slaktat. Ni kan se hur Doré tänkte sig syndafloden på en bild längst ned i bloggen.

Jag tog mig också äntligen tid att svara på ett långt och trevligt mejl från en forskare och överläkare som blivit liggande. Men tyvärr har även en del andra mejl och vanliga brev hamnade där eftersom den senaste månaden varit väldigt arbetsintensiv. Nu ska jag börja beta av dem

Anneli var snäll och gick upp i ottan för att köra bilen till Motordepån så att vi skulle få ordning på den trasiga sidorutan. Senare på dagen hade de plockat isär fönsterhissen och konstaterat vad felet var och så fick vi hämta bilen igen (vilket Markus fixade) i väntan på att de ska få in reservdelar.

Har haft en del mejlutbyte med en änka efter en svensk astronom som vill donera böcker till oss. Av bilderna att döma rör det sig om närmare 3.000 volymer i allehanda ämnen. Det blir till att hyra en bil igen.

Fick ett trevligt mejl från en brittisk ufolog som jag tidigare inte varit i kontakt med. Mannen bor i Northumberland, ett grevskap som jag bara kört igenom på väg till andra delar av England. Nu berättade mannen att han hade hittat intressanta observationer av ”raketer” i brittiska piloters nedtecknade berättelser från sina uppdrag över Tyskland 1944 och undrade om jag var intresserad av att läsa dem.

Det var jag givetvis och ser nu fram emot att få ta del av dem.

Och så löste vi två saker i kväll. Den ena såg problematisk ut då en duk hade fastnat i mangeln på ett sätt som verkade i det närmaste omöjligt att reda ut. Men med hjälp av Markus lyckades vi tre få loss den. Ett snyggt grupparbete!

Det andra problemet var Annelis skrivarkoppling som plötsligt slutade fungera för några veckor sedan. Vi skriver ut via en gemensam omkopplare som går till vår Brother svartvita skrivare. Nu löste vi detta genom att tanka ned en uppdatering från Brothers webbplats och med lite sunt förnuft fick vi det hela att funka.

Alltid skönt att få sådana saker i funktion igen.

Glömde att lägga en länk till DN-podden i går för då var intervjun med mig om Avi Loeb och Oumuamua publicerad. Men här är den i alla fall för er som vill lyssna.

Efter att ha ätit kvällsmat där Anneli gjort en suverän kyckling med sås i ugnen tittade vi på ett avsnitt ”Morden i Midsomer”. Nu har vi bara något enstaka kvar inspelat på boxen.

Sist på kvällen satte jag mig och började skriva på ännu en artikel för Historiska brott & mysterier. Hann inte klart utan får fortsätta i morgon. Tog en mjuk macka med rödbetor och ett glas mjölk innan det var dags för sängen vid 01.

Dorés version av syndafloden. Inte muntert.

 178 total views,  1 views today