Avslut med Bauhaus


I dag satte jag och Bauhaus punkt för ett segdraget ärende som inleddes den 12 mars då jag köpte en stegsäkring och inspektionslucka på Bauhaus. Detta sedan sotarna sagt att jag måste ha båda om vi skulle få braskaminen godkänd. Så förutom att köpa de båda beställda jag också montering av dem.

Men därifrån gick det mesta fel:

3 april tvingas jag ringa ringer Bauhaus och fråga varför jag inte fått någon återkoppling. Ingen hade hört av sig och ingen hade kommit för att besikta inför en montering. Besiktningen skulle kosta 780 kronor, pengar jag inte skulle behöva betala om jag sa ja till den efterföljande offerten.

12 april ringer Bauhaus och stöter på om monteringen. Fortfarande inga livstecken från Bauhaus eller den underleverantör som de skulle anlita.

Under de närmaste dagarna ringer jag Bauhaus flera gånger och nu Bauhaus fipplat till ordern ordentligt och istället för att se min beställning av montering på tak och sågning i källare får jag veta att jag beställt en montering på verandan…

Jag får också tag på underleverantören några dagar efteråt som lovar att komma. Men det gör de inte.

Ringer åter till Bauhaus efter några dagar och får då veta att min offert gått ut eftersom det gått för lång tid. Får i alla fall fart på ordern igen och dessutom ett datum när firman ska komma och fixa allt.

3 maj skulle snickarna komma – men dök aldrig upp…

7 maj ringer jag till kommer firman och säger att nu får de faktiskt komma. Och tro det eller ej efter ett par timmar dyker en halvchef upp. Han utför en inspektion för att bedöma hur långtid arbetet kommer att ta och vad det ska kosta mig. Verkar seriöst och bra. Verkar…

22 maj ringer firman och pratar med halvchefen om varför de inte kommit. Han lovar att skicka några mannar.

24 maj kommer två snickare hit klockan 11.50. De har ingen stege med sig och inget att fästa stegsäkringen med på taket. Jag får ta fram min stege och klättra upp på vinden och hämta ned ett stycke impregnerat trä som de kan använda på taket. Klockan 12.35 är de klara.

Om ni nu tycker att detta kan vara skäl för att klaga så är det faktiskt inte därför jag har gått i taket när det gäller Bauhaus. Nej, det handlar om offerten som var på 6.800 kronor. Dyrt? Absolut. Men jag hade ju ingen aning hur svårt eller lätt jobbet skulle bli. Istället litade jag på halvchefens omdöme och på att han var ett proffs. Alltså en person som visste vad han gjorde.

Det var han inte. Han var en man som visste hur man saltar en räkning.

10 juni ringer jag halvchefen och klagar. Jag förklarar att det är orimligt att betala 6.800 kronor för 2×45 minuters arbete. Ettjobb där jag själv fick stå för material och stege. När jag pressade honom erkände han att han beräknat jobbtiden till sex timmar för en man. Eller tre timmar för två. Och sa också att han var tvungen att ta till lite extra eftersom han inte visste om hans mannar skulle behöva åka och hämta en ställning ifall de inte ville använda en stege.

Smaka på det. Han, som varit hos mig för att bedöma just det, lät sin personal ta det beslutet. Vad gjorde han då där över huvud taget?

12 juni kommer sotaren och godkänner jobbet.

Och i dag ringde jag Bauhaus efter 15 mejl och förklarade allt som hänt. En vettig människa där sa snabbt att han förstod att jag ville ha ett slut och drog av 50 procent på fakturan. Så stället för 6.800 ska jag nu betala 3.400 och så går en del rot bort. Dyrt det också men okej. Och äntligen ett avslut.

Om ni undrar över bilden ovan så är den gjord av min vän Andreas Cromnow härom dagen. Snygg och suggestiv.

Fick en kul kommentar på min Youtubesida i dag då en engelsktalande person skrev: ”I was planning on playing some video games but got hooked watching your videos. lol. Awesome work!”

Har pratat med Anneli några gånger under dagen och hon mådde bra. Hade varit ute och åkt rullstolen sväng! Vid gott mod.

Har haft ett sista snack med min redaktör Andreas och mejlkontakt med Semics distributionsansvarige när det gäller nya boken.

Sent på kvällen fick jag ett mejl från Jens Tellefsens barn att deras pappa gått bort den 21 juni efter en längre tids sjukdom. Jens var en god vän och en vän av UFO-Sverige och AFU. För rätt många år sedan var jag hemma hos Jens och tog emot böcker och papper som han då ville donera till AFU. Även om vi inte sågs särskilt ofta höll vi kontakt via epost. det är hemskt tråkigt att han är borta.

Sverige föll mot Nederländerna och det blir ingen final för de blågula i fotbolls-VM. Trist. Tjejerna gjorde en bra match men en rätt usel förlängning och det var då nederländskorna gjorde matchens enda mål.

Mat på Lilla Asien i form av Hoisinanka. Ensam vid bordet.

Hemma efter jobbet fixade jag två hårdbrödmackor med skivad potatis och majonnäs och läste sedan ut KG Johanssons ”Ett slags frihet” vid köksbordet. I morgon skriver jag recension på den.

 274 total views,  1 views today