Jordgubbar


Dagens skörd av jordgubbar blev inte så pjåkig. Vi har ju ingen större odling men det har blivit en del fina efterrätter så här långt och så även i dag. Även om jag bara hann äta en innan det var dags att gå till bussen.

Innan dess hade jag hunnit fixa min ESTA-ansökan för resan till USA och att fundera lite över hur jordbävningsläget kommer att vara i Los Angels-området när jag kommer dit. Ännu ett riktigt kraftigt skalv i dag, faktiskt elva gånger starkare än det i går. Till slut kommer ju det riktigt stora men det får gärna låta vänta på sig ett tag till.

På vägen till jobbet satte jag mig en stund i parken och läste i Maria Küchens bok som fortfarande är väldigt bra. Eftersom en stund kom en äldre dam och satte sig intill mig och sa hej och började äta en påse med frukt.

På jobbet satt vi alla naglade framför våra teveapparater och följde ett fantastiskt svenskt landslag som under första halvlek spelade ut England och när den var slut ledde med 2–1. För att i andra halvlek falla ner och enbart ägna sig åt försvar.

Det blev 45 nervösa minuter där Nilla Fischers räddande nick på mållinjen fick oss alla att jubla innan det stod klart att det svenska damlandslaget lyckats ta brons i VM! En bragd av ett lag som inte var tippat att gå så här långt.

En otroligt lugn kväll. Tur att det var fotboll.

Sedan vann ju Sveriges basketdamer sin match om femte plats i VM och tog sig på så sätt vidare till ett OS-kval. Roligt det också!

Gick till Rosa och åt med Björn, burgare till oss båda. Där sken de svenska damerna i kapp med solen på storbildsteven.

Och så har det visat sig att CIA faktiskt trodde att den beramade obduktionsfilmen var äkta. Mycket märkligt. Det är svårt att fatta att en så stor organisation med så mycket resurser ens övervägde möjligheten.

239 total views, 1 views today