Handling och goda nyheter


Eftersom Anneli och Markus blir ensamma hemma de kommande tre dagarna då jag och Carl-Anton åker till Skåne så fick jag i uppgift att veckohandla så att de slipper tänka på det under början av veckan. Jag tar ju bilen med mig.

Så jag vandrade omkring någon timme på Coop Forum och fyllde fem kassar med mat och dryck innan det bar hem och jag och Anneli tog kycklingklubbor och potatissallad till lunch.

Blev lite överraskad när Raili ringde och grattade mig på Clas-dagen (visserligen med k i almanackan men det får gå ändå). Roligt att hon kom ihåg det!

Passade själv på att ringa Bevan Berthelsen som fyller 81 i dag. Vi pratade inte så länge eftersom vi kommer att träffas på vägen ner mot Lund i morgon.

Framåt sena kvällen fick jag en god nyhet när det gäller AFU då en av våra välgörare i USA skrev och tackade mig för att jag dedicerat min nya bok om AFU, ”Verklighetens Arkiv X”, till honom. Vilket var en lätt sak att göra eftersom han har stått för 90 procent av tryckkostnaderna. Nu lovade han att skicka ytterligare ett stöd till AFU i början av augusti. Ett stort tack!

Tittade med ett halvt öga på VM-finalen i fotboll mellan USA och Nederländerna och det slutade precis som alla trott med vinst för USA.

Min uppgift under kvällen var att hålla ordning på det grekiska valet (som jag bland annat följde via valvakan i grekisk teve – se ovan), Iran och Hongkong – och halloumifajten mellan Sverige och Cypern. Mest glädjande var att det ser ut som om nazistpartiet Gyllene gryning förlorar sina platser i parlamentet. Alltid skönt när dessa livsförnekande och hatfulla partier åker ur och tappar kraft.

Klockan 01 bar det hemåt. Då hade 98 procent av rösterna i grekiska valet räknat.

Hemma upptäckte jag en spindel i källaren. Inte bra. Hämtade dammsugaren och gjorde processen kort. Dessutom har vi fått myror på en av toaletterna och där hällde jag Myrr i den springa vid ett rör som de kom marscherande upp från. Hoppas att det hjälper men Anneli får ringa Nomore på måndag.

 405 total views,  1 views today