Besök på Mufon HQ och trevlig middag


Frukost vid 08.00 efter att jag packat klart och burit ut mina två väskor till bilen. Hade bestämt träff med Peo och Anneli S på tolvan där frukosten serveras men först en kvart sent dök Anneli upp och då hade jag hunnit prata med två ”experiencers” som satt och åt sin frukost, Aleta och Denise, i trettio minuter.

Två trevliga damer som också de var imponerade av AFU och en av dem sa att hon tänkte skicka några gamla böcker till oss. En av damerna kände till en kvinna som hade så mycket böcker att golvet tydligen hade brakat!

När Anneli S kom så var hon ensam eftersom Peo höll på att packa så vi satte oss och pratade och åt våra bacon och ägg och en del annat. Efter en stund kom Jan Harzan och ett par andra och vi bestämde att ses på Mufons kontor i Irvine när jag lämnat Anneli S och Peo vid Budget för vidare transport till flygplatsen.

Så vid 10 rullade vi iväg sedan jag kört ut bilen från parkeringen till framsidan efter att ha pratat med ett antal konferensdeltagare som ville säga hej då.

Vi hade tur med trafiken och det gick snabbt till Budget där jag lämnade Peo och Anneli S för att ta Budgets buss till flygplatsen och planet som skulle lyfta 14.15. Så nu är de på väg hem.

När vi sagt hej körde jag tillbaka till Irvine för att träffa Marketa, som är en av sekreterarna tillsammans med Marian, och Jan givetvis. Det tog en stund att hitta kontoret som ligger i ett slags företagspark, en trappa upp med en liten plingande röst som säger att man är välkommen in när man öppnar dörren där nere.

På andra våningen, där allting ligger, har Jan Harzan sitt kontor och intill honom sitter Marketa och Marian. Hallen mellan dem är full av lådor och annat som inte får plats någon annanstans och i ett mindre rum intill står nio arkivskåp i metall med mappar. Inga ufofall där, eftersom den delen av arkivet är lagrat på annan plats men mappar med kopior och klipp och lite annat från olika länder, olika personer eller ämnen som spökraketerna.

Jag kikade igenom spökraketmappen som inte innehöll något nytt. Roligare var att läsa i Len Stringfields papper som finns i ett arkivskåp på Jans rum. Det var som att återvända till 70-talet i form av ett slags dagbok som förts av Stringfields sekreterare. Och Stringfield hade kontakt med alla de stora ufologerna på den tiden.

Det material som nu finns hos Mufon kommer från sekreteraren och består av hennes original men kopior av klipp och lite annat. Originalklippen och, antar jag, en massa annat, har Stringfields familj kvar och vill inte lämna ifrån sig.

Enligt Jan är det till och med så att de vill ha det material som sekreteraren nu har gett till dem.

Det sista rummet (förutom toalett och en liten lagerhall före den) var bok- och tidskriftslager. Sju plåthyllor med böcker och tidskrifter plus en del annat som Mufon säljer. Jag kikade igenom böckerna och stämde av med AFU:s boklista och plockade ut några som jag tänkte köpa till AFU.

Någon lunch blev det inte i dag eftersom jag åkte direkt hit men väl en positiv nyhet då checken med återbetalningen för min Annelis resa hit kom med posten strax efter det att jag anlände till kontoret. Efter att jag hade förfalskat Annelis namnteckning på den (eftersom den var ställd till henne men till Mufons adress) så tog Jan hand om den och löste in den till Mufons konto och sedan kommer pengarna att föras över till mig därifrån.

Skönt att det fixat!

Jag gick igenom hyllorna och stämde av mot AFU:s boklista och plockade ned några av de tunnare volymerna som vi antingen saknade eller som vi bara har ett exemplar av. Hittade också en sf-bok till mig. Min packning är redan full, i alla fall nästan, så det gällde att inte ta tunga och skrymmande saker.

När allt var klart frågade jag Jan vad det skulle kosta och han bad Marketa att ge mig en superrabatt, vilket jag fick. 15 dollar för allt. Dessutom fortsatte Marketa att ge mig en hel del annat så till slut hade jag en kasse full. Jag fick till och med säga stopp eftersom det helt enkelt inte fick plats mer.

Vid 17-tiden skildes våra vägar och jag siktade på Extended Stay America på 30 Technology Drive i utkanten av Irvine. Ett enklare boende än Hotel Irvine där jag bott de senaste dagarna. Så snart jag kommit in på rummet ringde telefonen, hotellets alltså, det var Jan som berättade att de hade bytt restaurang och att vi nu skulle äta på Farmhouse på San Joaquin Hills road i Newport Beach.

Det var lite ont om tid för mig att hinna dit till 18.30 men jag satsade i alla fall på att stryka en ny skjorta (alla jag haft med mig har blivit skrynkliga igen) innan jag satte mig i bilen igen.

När jag kom fram var Lisa och Bill Applebee där så vi gick in till ett perfekt bord längst bort nära en liten häck. Skönt väder så vi satt utomhus. Lisa hade jag redan hunnit prata med en del på symposiet och nu satt jag mellan henne och hennes man Bill som visade sig vara en lika trevlig person han.

När Jan och Annette kom beställde vi in maten och jag tog Grilled hoisin glazed pork tenderloin. Smaskigt! Men det var ändå det trevliga sällskapet som gjorde kvällen till en höjdare. Pratade länge med Lisa och sedan ännu längre med Bill som båda visade sig vara intressanta personer, lättskrattade och med många roliga erfarenheter att berätta om.

Jag fick frågor om vad jag trodde om tidsresor och om livet efter döden och så fick jag berätta om min och Annelis ufoobservation 1995.

Kvällen gick fort och jag hann knappt prata med Annette och Jan men innan vi gick överlämnade jag en present som Anneli skickat med till Annette.

På vägen ut från restaurangen sa jag att jag gärna skulle vilja köpa en öl och Bill och Lisa kom omedelbart till min hjälp. De visste att en butik som heter Gelson’s Market låg i närheten och så körde de före mig och visade vägen. Och inte bara det, de följde med mig in i butiken där vi spanade runt bland ölen tills jag bestämde mig för ett sexpack Ballast Points Fathom IPA och ett paket med chips – som Bill betalade på samma sätt som han bjudit på lunchen tidigare. Stort tack!

Sedan sa vi hej och på återseende och körde åt var sitt håll.

Mitt rum är inte stort men har en dubbelsäng, ett köksbord, teve, kyl och frys och ett badrum. Hyfsat.

Medan jag skrev blogg och chattade med Anneli drack jag en öl (gott efter läsken – Sprite – på restaurangen) och hade på en mjukisdeckare kallade ”Castle” i bakgrunden.

Kom i säng före midnatt. Inte illa. Sovmorgon i morgon.

Anneli S och Peo på väg för att ta Budgetbussen till flyget.

Aleta och Denise vid frukostbordet.

Marketa och Jan i boklagret.

En panoramabild av boklagret.

Bill, undertecknad, Lisa, Annette och Jan.

229 total views, 1 views today