Hemma igen och dödsbud


Efter en lång flygresa genom kvällen och natten och in i en annan dags morgon landade vi på Arlanda på nästan utsatt tid. Jag hade inte sovit många timmar, tror det blev en och en halv, men jag satt i alla fall väldigt bra vid fönstret och vid den stora nödutgången. Två meter från toaletten och gott om benutrymme.

Läste i ”The CIA UFO Papers” som jag fått på Mufons HQ och så blev det lite mat som det blir på flyg. På vägen över östra Alanten passerade vi nästan rakt över Jan Mayen och dess vulkan Beerenberg, som (nu citerar jag Wikipedia) med sina 2.277 meter över havet också är ett av Norges högsta berg. Den såg lite märklig ut där mitt i havet.

När vi landat slog jag på telefonen och nåddes då av ett sms från Gunno Gunnvalls ena dotter om att Gunno gick bort i onsdags eftermiddag. Då hade han flyttat från Byle gård där jag träffade honom för sista gången dagarna innan jag åkte till USA. Då var både han och jag väl medvetna om att det kunde vara sista gången vi sågs.

Sina sista dagar tillbringade han på ett omsorgsboende i Fjärdhundra utanför Enköping, nära sina döttrar, och båda var vid hans sida när Gunno stilla somnade in.

När jag fått mina tre väskor möttes jag av Markus i ankomsthallen och av Anneli på parkeringen. Härligt att träffa dem båda igen!

Eftersom min kropp går nio timmar fel var det mitt i natten när vi landade nu på morgonen. På vägen hem stannade vi till på Burger King och köpte burgare och chicken bits och kunde konstatera att de hade fel på milkshakemaskinen och slut på salladen. Inte så bra.

Nästa stopp blev posten i Barkarby där det visade sig finnas ett litet paket med lokalfrimärken som jag köpt eftersom jag bjöd på en auktion när jag var i USA och nästa stopp Systembolaget och Webhallen. Webhallen för att hämta en sladd jag beställt och Bolaget för att Markus skulle köpa öl till i kväll då han ska ut.

Skönt att komma hem, som sagt. Väskorna kånkades in och sedan var det bara att plocka tvätten i korgen och böckerna på en annan plats. Mycket böcker var det! Det mesta till AFU men också några till mig. Mest Apollo och rymdfart och en science fiction-bok om tidsresor.

Passade också på att överlämna de två toppar jag köpt till Anneli som födelsedagspresent (maskaran hade hon redan fått), en av dem inhandlad på Nordstroms och den andra på Lorna Jane, båda i Irvine. Och båda passade!

Mycket av dagen har gått åt till att tvätta flera maskiner, hänga den och fixa så att allt kommer i ordning igen. Betala räkningar var en sådan sak. Har också satt in frimärkena som jag köpte på auktionen och sedan åt jag och Anneli på verandan medan Markus stack in till stan.

Har också laddat in alla bilder och ljudinspelningar från resan i datorn.

Vid midnatt svensk tid (får vänja mig vid den nu) hoppade jag i säng. Då hade jag varit vaken i 32 timmar minus de 90 minuter jag slumrade till på planet. Ska bli skönt att sova nu.

Jan Mayens vulkan på en bild jag tog på 11.900 meters höjd klockan 12,29 min tid i natt (9,29 svensk tid).

Bokhögarna tillfälligt placerade i köket.

 611 total views,  1 views today