Markus till Malmö och vi följer efter


När telefonen ringde klockan 02.36 i natt trodde jag först att jag drömde och svarade inte men tre minuter senare ringde det igen och nu lyfte jag luren som alltid ligger intill mig på nattduksbordet. Det visade sig vara en man i Gävle som ville rapportera en ufoobservation och jag frågade honom om det var akut. För det har hänt att folk har ringt mitt i nätterna och sett saker som jag kunnat gå ut och kolla in på himlen.

Men så akut var det inte, visade det sig. Han hade nämligen gjort sin observation 2012… Jag var kanske lite skarp i rösten eftersom han väckte både mig och Anneli men lovade att vi ska återkomma till honom på dagtid. Lyckades i alla fall somna om medan Anneli låg vaken ett bra tag.

07.30 var det dags att gå upp på riktigt nu för att köra Markus till Centralstationen för vidare färd till Malmö där han ska spela golf i veckan. Och i morgon följer vi efter honom. I alla fall Anneli som jag lämnar av hemma hos hennes bror och hans familj i Limhamn. Själv åker jag vidare med Håkan Ekstrand intill mig för att ta oss ned i Tyskland till Vechta där vi ska bo en natt.

Jag har ägnat dagen åt att packa, handla lite saker som jag behöver ta med och köpa en ”ny” Englandskavaj på Myrorna för det överkomliga priset av 105 kronor.

Under resan kommer vi att träffa elva ufologer på de sju dagar vi är där. Tio i England och en i Nederländerna.En av dem min gamla kamrat Jenny Randles som det var flera år sedan jag träffade senast.

Fick faktiskt ännu ett läsuppdrag från BTJ i dag, det tredje på två veckor. Men den här gången fick jag ringa upp och be att få förlängd tid med en vecka. Jag kommer aldrig att hinna läsa boken under tiden i England, allt för mycket tid bakom ratten.

Framåt eftermiddagen hade jag strukit de sista skjortorna och packat båda väskorna, en med kläder och en med prylar. Kamera, bandare, dator och så. Sedan kom Håkan E och vi lagade mat tillsammans under Annelis ledning, tog en öl och satte oss i soffan med en god whisky. Inte ofta det blir av numera. Där hann vi se Daniel Ståhl kasta hem VM-guld i diskus.

Klockan 22.30 hoppade vi i säng. Rekordtidigt men så ska vi upp 05.45 i morgon också och köra bil över 1.000 kilometer.

 485 total views,  1 views today