Rix FM-intervju och föredrag


Trots att jag körde hemifrån 14.40 var det nära att jag inte hunnit fram till min intervju i Riks FM som skulle starta 16.15. Trafiken var helt bedrövlig! Köer och vägarbeten stod som spön i backen och när allt stod stilla på Västerbron trodde jag att Martina Thun skulle bli tvungen att intervjua mig via mobilen. Då var det bara en kvart kvar till sändning.

Men jag hann, mycket tack vare att det fanns en parkering på gatan utanför studion och sedan blev det full fart i en kvart (inklusive musik) ungefär där jag berättade om ett antal svenska ufofall för en uppspelt Martina. Tror att det blev ett stycke bra radio. Ni kan se oss båda här ovan och lyssna på programmet här.

När programmet var klart satte jag mig i soffan utanför studion för att läsa lite i en ny Bibliotekstjänstbok som kom i dag. Hann med första kapitlet i K G Johanssons ”Arkitekterna” som är den tredje delen i Noisytrilogin innan jag tog bilen till Kammakargatan där jag faktiskt hittade en p-plats. Smet ned till 7Eleven på Drottninggatan och åt en korv innan jag gick tillbaka mot nummer 52 på Kammakargatan där jag skulle hålla föredrag i Jordstrålningscentrums regi med start 18.45.

Möttes i dörren av min gamle vän Per-Uno Fransson och sedan dök även Curt Olsson och Christer Lindström upp, båda med djupa rötter i 90-talets tidiga ufologi. Kul att träffa dem igen, det var ett tag sedan. Träffade också min nya Facebookvän Gabriel Wallberg som med kort varsel hade upptäckt att jag skulle prata och tagit tunnelbanan in från Hässelby. När allt var slut gav jag honom en skjuts hem.

Föredragen på Jordstrålningscentrum är lite speciella eftersom de är så långa. Först en del på en timma och en kvart med fikapaus och möjlighet att sälja böcker följt av ytterligare minst en timma och en kvart.

Jag berättade om UFO-Sverige, AFU, min nya bok, spökraketerna, några ännu ej förklarade fall och ett antal som vi faktiskt hade förklarat. Publiken var mycket nöjd och ställde många frågor både i paus och efteråt. Särskilt kul var att flera kom fram och uppskattade min inställning, att verkligen vilja beta och att inte enbart tro.

En kvinna sa att hon läst min bok ”UFO – spökraketer, ljusglober och utomjordingar” och tyckt att den var väldigt bra och sedan fyllde hon på med att hon också läst ”Det okända – övernaturliga möten och fenomen” som ”var väldigt bra”! Kul att höra.

Eftersom det var så många som ville prata och köpa böcker hann jag bara ta en macka innan det var dags att gå upp och fortsätta pratet. Fick också nöjet att förrätta lottdragningen och lyckades se till så att Gabriel W vann första pris.

Det var inte så mycket folk tyvärr, ett tjugotal. Men jag ger ju alltid järnet oavsett storlek på publiken. Fick förresten mejl från en folkhögskola i förmiddags som ville ha ett föredrag i mitten av januari, på en dag när jag jobbar. Men jag lyckades få ledigt och kunde tacka ja till att komma dit.

Det blev en del annat gjort i dag också, mest telefonsamtal. Och Markus var ute en sväng och handlade några klappar. Nu är det igång!

När jag väl kom hem pussade jag Anneli godnatt, tog ett par mackor och tittade på ”Simpson’s” innan det blev sängen 01.00.

199 total views, 1 views today