Recensionsskrivande och granen klädd


I dag kom ett av julens säkraste tecken till DN, nämligen TT-korgarna med godis från Tidningars Telegrambyrå. Och jag råkade jobba! Eftersom jag bara äter godis under ett par veckor kring jul och nyår är detta en viktig sak och jag vet att mina kamrater hade messat mig bilder på korgarna om jag inte hade varit på plats. Men nu var jag det!

Innan jag tog mig så långt hade jag ägnat en stund åt att skriva recensioner på böcker som jag läst under året. Det hela ska bli en liten julartikel för DN.se när jag känner att jag fått med de viktigaste.

Passade också på att uppdatera min bibliografi över svenska böcker som tar upp ufo på ett faktamässigt sätt och räknade nu igenom hur många poster jag faktiskt har med i den. Jag misstänkte att den siffra jag hittills använt inte stämde riktigt. Och så var det. När jag hade tillfogat ytterligare en bok så blev summan 637. Alltså något mer än vad jag hittills trott.

Manuset är ännu så länge bara i min dator men det vore kul att kunna ge ut det som bok, även om det blir i liten och begränsad upplaga. Ska kolla vad detta skulle kunna kosta.

Har haft en del kontakter med ett ufovittne som tagit filmer av något som ser ut som typiska flygplan. Men mannen är misstänksam och tror att det kan vara något annat – maskerat till flygplan. Nu hoppas jag att vi kan kontrollera detta för att få ett säkert svar.

Hemma har de burit in granen och klätt den, något jag inte brukar missa. Men så blev det i år. Bra i alla fall att det blev gjort.

Jobbkvällen innehöll rätt mycket så jag höll skrivandet igång i mina drygt tio timmar. Men jag och några till hann gå ned till entrén där Bonnier News anordnat ett litet julmingel med pepparkakor och dricka plus julsånger och en marknad. Jag packade med mig både drickor och ätbart till de kamrater som inte kunde gå ned.

Men sedan blev det jobb, uppföljning av New Jersey-morden och vulkaneruptionen bland annat. Och så en bra nyhet om Boeings olycksdrabbade Max 8-plan som tydligen hade fått flyga vidare trots varningar från en FAA-utredare efter den första dödskraschen.

Jag och Björn smög iväg och åt på Ewog. Inte en flinga snö kvar ute längre.

Hem vid 01 och kunde konstatera att granen såg riktigt fin ut. Så jag tog en bild av den!

Sedan satte jag mig och laddade in de 5.500 dokument som AFU fått digitaliserade från Krigsarkivet och som gäller spökflygarvågen på 30-talet. Sedan skickar jag stickorna vidare till AFU.

Så här ser skanningen av spökflygarmaterialet ut.

Granen på plats.

 283 total views,  1 views today