Påläsning och telefonerande


Har ägnat dagen åt att ringa och att förbereda mig inför morgondagens poddinspelning om Plymouthbröderna. En sekt jag skrev om i min bok ”Sekter och hemliga sällskap” för några år sedan. Här kände jag att det var dags att läsa på vad som hänt sedan boken kom ut. Ni kan se två av mina källor, förutom min egen bok i mitten, här ovan.

Det har varit ganska mycket att läsa, inte minst på nätet, eftersom Plymouthbröderna genomgått en del förändringar sedan jag skrev min bok och sedan Gunnar Hillerdal och Christer Nilsson skrev sina. Jag vill ju gärna ge en rättvis bild av sekten när jag pratar om den i podden.

Har också ringt och fixat biljetten till Chris Aubeck så att han kan ta sig till Sverige under UFO-Sveriges 50-årsjubileum i april. Betalade biljetten via Ticket så nu är vi säkra på att han dyker upp.

Tillsammans med David Clarke kommer Cheris att utgöra våra två utländska talare under 50-årsdagarna 17 till 19 april. I Norrköping, var annars!

Under dagen spreds ett rykte av en poddpratare, Erica Lukes, om att CUFOS var på väg att sälja sitt unika arkiv till MUFON för flera hundra tusen kronor. Detta gjorde både mig och mina AFU-vänner fundersamma så jag bestämde mig för att kolla saken med de två inblandade parterna. Och det visade sig då att ryktet inte var sant.

Så här svarade Jan Harzan, MUFONS högste chef, på min fråga:

”As usual with Erica not true. We are working on a project with Mark Rodeghier to scan the CUFOS files to ensure they are preserved. CUFOS will retain ownership. Thanks for asking.”

Och så här svarade Mark Rodeghier på CUFOS:

”Erica has got her facts mixed up. We are still planning to have the files placed in Kalamazoo, where our scanning will occur to finish the job already begun by Barry Greenwood and Jan Aldrich.”

Tilläggas ska att Jan Aldrich, som även han är en god vän till mig, skrev att han inte hade hört talas om någon sådan försäljning. Jag har också skrivit till Erica som svarade sent i kväll att hon fått uppgiften från en person som jabbade direkt under Jan Harzan. Kändes inte riktigt som en bra källa..

Pratade länge med man som bor på Västkusten som sökt mig ett par dagar. Han visade sig vara intressant och med en nyfiken och kunskapsrik inställning till ufogåtan. Sådana samtal och sådana personer är alltid värda att lägga ned lite tid på.

Sedan ringde en kvinna från Bollnäs som en gång i tiden jobbat på DN men som nu är pensionär. Hon var översvallande positiv till en artikel jag skrivit för ett par dagar sedan om en dam som blev bestulen på sin mobil på Stockholms Central men som fick hjälp av en massa folk och faktiskt fick tillbaka den.

Dagens matsedel har gått i slut-på-julens tecken. För det är ju ändå tjugondag Knut. Så jag plockade in doppegrytan och värmde den för sista gången och doppade en kaka tillsammans med brantevikssill och ett glas julmust. För att fortsätta temat åt vi julkorv med potatismos och så tog jag en julöl till det när Anneli kom hem och det var dags för kvällsmat. Granen står numera parkerad vid gatan i väntan på att samlas in av kommunen.

Pratade en stund med en man på ett museum i Stockholmstrakten som ville ha hjälp med lite information om ufo i den rymdutställning de planerar. Och kanske ett föredrag inför hösten. Så det lovade jag hjälpa till med. Intresset för vår verksamhet är stor och det är roligt. Det har tagit många år att bygga upp detta förtroende och alla som hör av sig vet vad UFO-Sverige står för.

Tittade på ännu ett avsnitt av ”Min fantastiska väninna” med Anneli. Fortsatt bra serie och sedan blev vi sittande med ”Vetenskapen värld” om slemsvampar, ni ”The Blob” som jag skrev om i oktober i DN. Spännande att encellig organismer kan lära sig saker och desto kan överföra sina minnen till andra av samma art.

Har också varit i kontakt med Veritas Arcanas utgivare Massimo Bonasorte som skrivit en kritisk artikel om Sitchins idéer om Anunnaki. Lovade honom att ge spridning åt den och ni kan läsa hela numret här nedan.

Veritas-arcana-nr-1_2020_SWE1

384 total views, 1 views today