Brevsvarande och jobb


Jag ägnade några timmar på förmiddagen åt att svara på brev och mejl. Det har blivit en del inte minst efter mitt deltagande i Martin Willis podd då jag fick en rad nya vänner på Facebook. Flera av dem har skrivit till mig via Messenger.

Ett av de längsta utbytena hade jag med en ufolog i Australien som var glad över att ha fått lyssna till mitt objektiva sätt att ägna mig åt ämnet. Men jag skrev också tid över till en del hushållsarbete med tvätt och disk innan jag åt min lunch framför ett avsnitt ”Simpson’s” och sedan gick till bussen.

Har fortsatt att läsa Daniel Rydéns ”Den märkligaste boken i världen” som består av en rad korta men lärorika och välskrivna kapitel. Det finns även en del med ufoanknytning och när jag läst klart den kommer jag att skriva ett omdöme för min bibliografi. Boken gav mig inspiration till att köpa två av de böcker han nämner i den, en om Hitlers förfalskade dagböcker och en om den giftiga Londondimman.

Fredag är det alltid fika på jobbet och om vi har tid hinner vi också sitta ned och prata en stund. I dag blev det tio minuter innan vi fick gå tillbaka och jobba. Men ändå trevligt att träffa flera av dem som man inte alltid hinner prata med. Vårt fika är ju inte riktigt som på en del andra arbetsplatser.

Kvällen blev riktigt lugn med en del kring Dinamarcabluffen också i dag där jag intervjuade mannen som hade utgett sig för att vara henne. Fick också en ny kommentar från Dinamarca själv. Men det var ingen större nyhetspuls över kvällen.

Den största nyheten var kanske att Christian var tillbaka som livechef efter att Frida S flyttat till dagen. Och Christian gillar vi lika bra. Båda är duktiga och trevliga och lätta att arbeta tillsammans med så det här kommer att gå bra.

När jag kom hem låg ett paket med två exemplar av min Facebook-kamrat Karl-Egon Wikströms bok ”Utomjordingar och det okända” och väntade. Jag hade köpt ett till mig och ett till AFU från Books on demand. Ska läsas vid tillfälle och in i bibliografin. Ni kan se omslaget här överst.

Efter att ha plockat ned tvätten hjälpte jag en professor i sociologi som mejlat mig efter att ha lyssnat till min bok ”Koder, krypton och dolda budskap” och då särskilt avsnittet om Bletchley Park. Professorn undrade om jag kunde hjälpa ho nom med att ta fram källan till en uppgift jag hade i boken om hur tyskarna byggde upp sina koder till Enigman. Så jag letade rätt på det och får mejla honom i morgon.

Sedan blev blev det sängen strax före 03.

345 total views, 1 views today