Bra tips och positiva mejl


Det går bra för AFU och UFO-Sverige just nu. Mycket uppmärksamhet och många positiva mejl som ramlar in. Det är knappt att jag vet var jag ska börja.

Roligast var att Karl Beckmanns son ringde mig i dag. Karl var ju en legendarisk ufolog under 70- och 80-talet och en parhäst till Henry Svensson. Han jobbade på Skövde nyheter och såg till att den tidningen under ett antal år skrev mer om ufo än någon annan tidning i Sverige. I dag är såväl Karl som Henry borta och det var en verklig överraskning att hans son ringde.

Sonen ville ha hjälp med kopplingsschemat till det vi på 70-talet kallade en ufodetektor, något den kanske inte fungerade så bra till eftersom de pep i tid och otid. Men nu ville sonen bygga en för att använda som metalldetektor, något han påstod att de gamla modellerna var oerhört bra till. Så jag plåtade av två olika scheman och mejlade.

Det verkar som om halva Skaraborg hört talas om att jag kommer till Skövde och håller föredrag i morgon för många har hört av sig om att de ska komma. Kul! Det blir en del lokala fall, spökraketer och så några av de bästa ufofallen som får stå i fokus när jag ställer mig i talarstolen på Högskolan i Skövde 18.30 i morgon. Ni kunde läsa mer om detta i gårdagens blogg.

Som ni kan se publicerade SVT en bra artikel om bilden på flygplanet som jag hjälpte dem att identifiera i går. Bra kredd åt UFO-Sverige och förhoppningsvis ska den hjälpa andra att förstå hur ett flygplan vars kondensstrimma är upplyst av solen kan se ut. Roligt att kunna hjälpa till.

Mindre kul är ju att det alltid dyker upp några konspirationsivrare som sprider fejkuppgifter om chemtrails när man skriver om kondensstrimmor. Och det som är mest dystert är att deras resonemang som inte har ett dugg med logik eller ens sunt förnuft att göra. Så här skrev en man i Facebooktråden i dag: ”Jag kan se skillnad på kondensstrimmor och chemtrails och jag har flera foton på när ett vanligt trafikflygplan passerar med contrail samtidigt som himlen är rutig av chemtrails.” Okej? Och hur vet han vad som är det ena och vad som är det andra? Har han analyserat innehållet i de båda strimmorna?

Nej, det handlar bara om att han har fått för sig att det är två olika former och att de ska se olika ut. I själva verket ser kondensstrimmor ut på hundra olika sätt. Men tokigheterna har fått fäste bland en mindre grupp på Facebook, oavsett vad man skriver. Kunskapsivern är inte särskilt stor, tyvärr.

Pratade en stund med Sara på Ufopodden också och hon kommer hit lite senare i månaden för att intervjua mig om Nammajaure. Sara ska också till Örebro för att intervjua Håkan Blomqvist om Björksviksfallet. Bra att vi får vara med och ge en seriös bild av fallen eftersom det ibland har blivit för mycket drama och egna påhitt istället för dokumentär av poddarna.

I dag fick jag två brittiska tidningar med posten. Båda utges av Jimmy Goddard som jag hade nöjet att träffa i oktober 2018. Jimmy ger alltså ut Touchstone och Amskaya och båda innehåller en artikel om AFU skriven av min vän Lionel Beer som var där i somras. Mycket bra artikel som avslutas med orden: ”Arrange a visit to Norrkoping, some miles south west of Stockholm, and be impressed.”

Och den gode Lionel är inte en person som är lätt att imponera på!

Att redaktören råkade publicera en bild på Håkan Blomqvist och sätta mitt namn under den är redan förlåtet!

Fick de första uppgifterna om försäljningen av min bok ”Verklighetens Arkiv X” och de ligger just nu på 4.381 exemplar. Det är bra för en så smal bok. Sedan ska man ha klart för sig att nästan alla böcker säljer under 3.000 exemplar i Sverige och bokmarknaden är på nedgång. Det är lite därför som jag satsar på att skriva direkt för ljudboksmarknaden i år. På tal om det så fick Storytel mitt påskrivna kontrakt i dag. Jag postade det före jul… Way to go, Postnord!

På tal om siffror så ser jag at antalet personer som har tittat på tvåtimmarsbloggen med Martin Willis nu är uppe i drygt 2.800. Helt okej. Ni kan givetvis fortfarande se intervjun här.

Framåt kvällen började jag och Anneli titta på ännu ett avsnitt av ”Min fantastiska väninna” (fortfarande riktig bra) men det blev så många avbrott i form av telefon att vi til och med lagade mat innan vi fortsatte titta. Maten var värd att vänta på – paltbröd med stekt fläsk och vitsås! Inte ofta men så grymt gott när det väl blir av. Tack till Gudrun Andersson i Dalarna som skickade oss brödet förra året. Ni kan se en del av det goda här ovan. (Markus var kanske inte lika imponerad men testade.)

En av dem som ”störde” oss under serien var min kamrat från Journalisthögskolan Bengtåke Carlsson som ville tipsa om en kvinna som varit med om något mycket märkligt. För rätt många år sedan hade hon sett hur en grupp måsar flög i en cirkel på himlen en bit bort. Och de flög på ganska länge. Till slut fick hon syn på en deras kamrater som olyckligt fastnat i en fiskelina och inte kunde komma loss. Hon närmade sig den panikslagna måsen som snärjt in sig ordentligt och tänkte hela tiden, och pratade, att den skulle hålla sig lugn så att hon kunde hjälpa en.

Och märkligt nog gjorde den det. Hon kund eta loss den utan att den slog med vingarna eller anföll henne. När den väl var loss flög den upp till sina kamrater som nu flyttade sin cirklande flygning över damen när hon gick därifrån. Först efter en stund löstes formationen upp och alla gav sig av.

Så lyder alltså historien i andra hand. Nu ska jag själv ringa upp henne för att få höra hur det verkligen gick till. Ska bli spännande!

Lite hushållsarbete har det också blivit. Körde en full bil till tippen när jag ändå skulle till Handlarn för att hämta ett bokpaket. På vägen plockade jag upp pizza och rulle åt mig och Markus.

Framåt kvällen pratade jag med Richard Heiden i Milwaukee en stund. Jag bevakar ju några av hans epostlådor åt honom och nu ville han kolla ett par saker. Rich är en gammal ufoveteran och det är roligt att kunna hjälpa honom lite.

Men sluttampen ägnade jag åt att jobba igenom mitt föredrag till i morgon och åt att stryka en skjorta och putsa skor. Bästa att se proper ut i morgon. Klockan 01 hade jag kikat igenom allt, fört ett par diskussioner om UFO-Sveriges sätt att arbeta och om fotot av flygplanet i två olika Facebookgrupper. Ibland undrar jag varför så få i styrelsen engagerar sig där. Folk måste tro att jag är ensam i UFO-Sverige ibland. Detta vill jag verkligen ändra på.

 456 total views,  1 views today