Tackbrev och prat med banken


I dag har jag ägnat en god stund åt att skriva personliga tackbrev till alla dem som skickat pengar till AFU under januari. Som alltså stött arkivet efter det utskick som vi gjorde med 2019:s sista UFO-Aktuellt. Sammanlagt kommer 28 personer att få brev i en första omgång. Efter tretton brev tog pulvret slut i skrivaren så nu får jag vänta på en ny kassett från Nordic Ink som jag beställde med det samma.

Samtidigt passade jag på att gå igenom alla dem som lovat att bli månadsgivare och kunde konstatera att de allra flesta också kommit ihåg att sätta in sitt bidrag. Men sex, sju stycken hade missat så jag messade dem och fick snabba och positiva reaktioner. Mitt mål är att AFU ska kunna få in ungefär halva hyran genom frivilliga donationer varje månad och täcka resten genom det vi säljer av överskottsböcker och -tidskrifter.

Just nu har vi 44 som betalar in varje månad. Antalet personer är högre då flera av de 44 är par som båda sätter in pengar under ett bidrag. Det är väldigt bra att få till denna bas av små bidragsgivare som tillsammans ger oss trygghet.

Har också pratat med banken om vårt lån som nu ska skrivas om och i morgon ringer jag och bekräftar det hela efter att ha pratat med Anneli också. Vi kör vidare på tre år men lägger till en amorteringsplan också på detta lån. Det andra lånet, som också är på villan, har vi i en annan bank och det amorterar vi på sedan tidigare.

Det blev en badmintonmatch också då jag och Stefan drabbade samman i Komethallen. I dag var det betydligt glesare mellan golfarna så det gick snabbt att hitta en parkering. Nu gick det inte så bra som jag hade hoppats och därmed ligger jag under med 1-2 efter 16-14, 9-15 och 11-15 men vi var båda överens om att det var rätt många bra bollar vilket gör det hela kul.

Hjälpte också en kille som hörde av sig via ett mess i telefonen och undrade över vad det var för snabba, lysande föremål som flög förbi under en webbkamerasändning från stormen i går. Har ni lite tålamod kan ni se vad jag skriver om här. Först tänkte jag att det var insekter men senare, efter att ha tittat lite till, så tror jag att det är vattendroppar som blåser ned från taket ovanför kameran.

Att de lyser beror dels på att det sitter en lampa där men också på att kameran är gjord för att filma i mörker.

Hade tänkt att hinna skriva lite i dag också men så mycket annat kom emellan. Och när Anneli kom hem fixade hon mat och sedan försökte vi hitta en ny serie för oss att titta på eftersom ”The Crown” är slut för tillfället liksom ”Min fantastiska väninna”. Efter lite funderande blev det ”Messiah” på Netflix som vi lät rulla i tre avsnitt. Inte så dum.

Framåt kvällen messade jag med en finländsk ufolog av det äldre slaget och blev väldigt förvånad när han berättade att man anlitat en svensk ”andlig lärare” på ett seminarium man hållit i Helsingfors föregående veckoslut. Och han verkade inte se några problem med att blanda ufo och new age. Well, det gör jag. Att bjuda in new age-personligheter förstör inte bara organisationens rykte utan gör också att allmänheten inte inser att ufo är ett eller flera fenomen som man ska ta på allvar.

Skulle UFO-Sverige jobba på det viset så blev det början till slutet på oss som en trovärdig organisation. När jag framåt natten fick svaret att han inte var intresserad av ”etablerad vetenskap” eller ufologi som vilar på den grunden blev jag rätt bekymrad. För när tron tar sig in i en organisation då är det dags att bli bekymrad. Bland annat visade det sig rät snart att vi var helt oense när det gällde de påstådda ”pyramiderna” i Bosnien som inte har någon vetenskaplig grund att stå på.

När Anneli lagt sig svarade jag på en del mejl som blivit liggande, bland annat ett från en kille som läst min bok om AFU och blivit inspirerad av den, men jag har också tömt ett antal usb-minnen med filer och sorterat in allt på mina externa hårddiskar.

Tog en kaviarmacka med kall mjölk, chattade med Niklas och jobbade sedan på till 01.00. Då hade jag sett ett usb-minne gå sönder vilket händer då och då. Men så förvarar jag aldrig något på usb-minnen heller, bara kopior som jag behöver flytta eller skicka. De går lika lite att lita på som en dators hårddisk. Till slut pajar de.

Hjälpte också en Facebookvän som tagit en bild som hon inte förstod sig på. Den visade sig föreställa Venus, rätt tid, rätt riktning och rätt höjd över horisonten. Att den ser ut som ett ”v” beror på att den är så kraftigt inzoomad att fotografen inte har kunnat hålla mobilen stilla under exponeringen. Ni kan se den högst upp i bloggen.

Jo, jag ska fortsätta läsa Johan Theorin snart igen! För Ylva hörde av sig och berättade att hon har de två i serien som jag ännu inte läst så nu får jag låna Blodläge och Rörgast av henne. Härligt!

 165 total views,  1 views today