Mycket coronaskrivande – igen

En timelapsefilm av kom Neowise.

Sov till halv elva eftersom det blev en sen kometspanarnatt också i går. När jag kom upp höll Anneli på och gjorde jordgubbssylt i köket – kanon! Kommer att bli gott inte minst på pannkakor.

Själv tog jag och städade undan lite saker som måste bort innan kalaset nästa helg. Men här återstår en del till att göra innan vi får hit våra gäster. Visserligen ska vi hålla oss utomhus men det kommer nog att bli en och annan som slinker in.

Mesta tiden innan det blev jobb satt jag vid datorn och började leta bilder till en frågesport som jag ska ordna. Frågorna ska handla om Annelis resor och kommer att bli en del av hennes 60-årsfirande.

Massor av bilder att gå igenom och när jag väl blev klar så återstår nu att skriva frågorna.

Jobbkvällen blev intensiv med mycket att skriva. Mest om coronaeländet. Intervjuade Johan Carlson på Folkhälsomyndigheten och skrev om att Region Stockholm nu fortsätter med antikroppstester även efter det att kontraktet med Werlabs gått ut.

Maten hämtade jag och Björn från Lilla Asien som bjöd på Hoisinanka.

Neowise.

I kväll drog jag ut för att spana efter kometen igen. Fick åka en timma tidigare så att jag skulle slippa de problem jag haft de tidigare kvällarna, nämligen med en allt för ljus himmel. Och nu upptäckte jag Neowise snabbt och kunde ta bilder genom 400 mm objektivet. Himlen var klar åt norr mellan 00.45 då jag kom till fågeltornsvägen fram till 01.20 då molnen kom.

Så hade jag åkt vanlig tid skulle jag ha missat kometen helt.

Här ovan kan ni se en bild av den och högst upp en timelapsefilm som dock tappar i kvalitet när den hamnar på nätet.

Kul att få den på bild i vilket fall.

 350 total views,  1 views today