Husjobb hela dagen

Takrännorna rensas.

Eftersom Markus hade kunder hela dagen blev det upp till mig och Anneli att slutföra fönstermålningen. Vi är ju inne på tredje dagen nu när det gäller vård av hus. Solen slösade med sina strålar på ett rikligt sätt och därför började jag i skuggan för att måla fönsterfodret en andra gång.

Anneli utmanade makterna och höll sig i solen men sedan sökte även hon skydd för att måla verandan. Allt gick snabbt och enkelt och i dag höll jag mig på stegen hela tiden.

När vi ändå var igång rensade vi källartrappan från gamla löv och när de var borta skrapade jag mossa från varje trappsteg medan Anneli sopade upp dem. Bra träning för badmintonarmen.

Men vi kunde också konstatera att brunnen i slutet av trappan inte funkade särskilt bra och trots att jag gjorde en insats med både händer och med en vaskrensare så var det bara att inse att röret nog var rätt igenkorkat av sand och mossa som samlats där genom åren. Precis som hos vår granne som till slut fick tillkalla slamsug. Och det kommer även vi att göra.

Efter matpaus satsade vi på att plocka i sär stuprännorna och rensa också dessa. Behovet var stort i två men inget alls i två andra. Sedan gav jag mig upp på stegen och gjorde rent alla rännor runt hela huset. Vi har betongpannor på taket och dessa har en tendens att släppa ifrån sig gruskorn som hamnar i rännorna och riskerar täppa till dem. Dessutom har vi fortfarande en del mossa även om den minskat sedan vi tog bort teveantennen för en massa år sedan. Dessa mosskuddar hamnar också i rännan.

Vi gick över till grannen och lånade en planka som gjorde det säkert för mig att ta mig ut på det korrugerade plasttaket mellan huset och garaget. Annars hade jag inte kunnat komma åt rännan just där, och det var behövligt.

Sist av allt målade jag fönstren över källartrappan med Anneli som handräckning. Egentligen hade vi tänkt spara dem till Markus, som har bäst räckvidd, men han messade och skrev att han fått ännu en kund så han skulle komma hem sent.

Allt detta tog större delen av dagen. Men himla skönt att allt är klart! Vi firade med ett glas äkta champagne från en halvflaska jag fick när jag fyllde 60! Det räckte till ett glas åt Markus också när han kom hem.

Det blev lite ufologiskt också då researcherna på ”Morgonpasset i P3” ringde och vi gick igenom morgondagens intervju där. Då ska jag prata om mysteriet vid Djatlovpasset, AFU och de senaste ufonyheterna från USA. Start 08.30 och slut 09.30 med cirka 20 minuter effektiv tid att prata mellan låtar och nyheter.

Framåt kvällen lagade jag och Anneli pasta med räkor i currysås med parmesanost. Inte dumt. Markus fick sin portion när han dök upp ett par timmar senare men då hade vi soffat till oss framför teven en stund innan jag tog mig an mejl och mess. Alltid väldigt mycket att svara på och jag försökte också hålla undan en del under dagen.

Det är roligt att så många skriver och vill komma i kontakt med mig men det tar också sin lilla tid eftersom jag alltid svarar alla.

Efter 01 kände jag mig klar och hoppade i säng.

Grannens planka löste problemet.

 106 total views,  2 views today