Bokjobb och UFO-Sveriges radio

Annelis ros.

I dag plockade Anneli in en av rosorna från sin odling ute i trädgården och hon gjorde det sedan ett par rådjur vandrat över tomten. För rådjuren litar vi inte på, de gillar att äta det mesta som växer och inte minst blommor ligger dåligt till. Fin är den!

Det är ju måndag så Anneli stack till jobbet och Markus tog bilen till sitt medan jag stannade hemma för att skriva vidare på boken. Och så pratade jag en god stund med Håkan Fenander, vår fältundersökare i Åseda. Håkan hade fått hjälpa en dam att identifiera Jupiter på ett foto hon hade tagit. Själv diskuterade jag en uppenbar linsreflex med några på Facebook.

Jag har sagt det förut men det kan sägas igen. Många har noll koll på himlen och ännu sämre koll på vad deras kameror (mobiler, ingen har ju en riktig kamera i dag) kan ställa till med.

För oss som har sett några hundra linsreflexer är det så tydligt och uppenbart medan de som inte sett en enda förut kan börja spekulera om ufo. Där har UFO-Sverige en viktig pedagogisk funktion att fylla. Inte alltid uppskattad av alla men av nog många för att vi ska känna oss stolta över det vi gör.

Men jag tog ett par pauser. En ute på uppfarten där jag fortsatte att skrapa bort mossa som växt in på asfalten. Ett projekt jag inledde för några veckor sedan och som jag kommer att fortsätta med lite då och då framöver.

Ett annat avbrottsprojekt blev att få lite ordning i mina seriesamlingar i bokhyllan nedanför trappan, vilket var bra. Jag samlar ju på Lucky Luke, Asterix och Tintin men också på en del annat. Det blev i alla fall bättre ordning i hyllan men skapade en hög med Jan Lööf som jag nu inte riktigt vet var jag ska göra av – men hittade en lösning på. Ville inte gärna stoppa in dem ovanpå de andra igen, det blir bara svårt att överblicka vad man har då.

Tobias.

Framåt sena eftermiddagen ringde Tobias Lindgren och så kopplade vi upp oss via Skype för en intervju han ville göra för UFO-Sveriges radio, alltså vår egen podd. Det är Tobias som driver den och i det här avsnittet pratar han och Thomas Michanek om lite senaste nytt då det gäller rapporter men också UFO-Sverigenyheter. Min roll var att berätta om vad som är på väg in till AFU och det gjorde jag nog i tjugo minuter eller så.

Nu körde vi allt som radio men hade bilden på så att vi kunde se varandra under tiden. Här ovan kan ni se Tobias i aktion.

När Anneli kom hem hade det mulna vädret spå sakteliga börjat släppa men det skulle bli regn framåt kvällen då Markus gav sig av på en andra jobbrunda, den här gången till Hässelby. Som tur var kunde de stå under tak när det smattrade på som värst.

Plitade på en liten stund till framåt kvällen men tittade också på (ännu) ett avsnitt ”Morden i Midsomer” med Anneli. Det känns lite märkligt att hoppa hit och dit mellan skådespelarna eftersom Åttan inte visar avsnitten i någon särskild ordning. Ibland den gamle och ibland den nya Barnaby.

Vid 23 hade jag skrivit klart för i dag och när jag summerade hade jag kommit upp i 575.889 tecken. Sedan blev det lite epostsvarande och därefter sängen med en bok.

 127 total views,  2 views today