Trimning och kortning

I går skrev jag klart min långa intervju med Anders Tegnell och i dag skulle min DN-kollega Magnus ta bilder av honom på Folkhälsomyndigheten. Men det blev inte så eftersom Anders Tegnell fick ändrade planer så nu tas. Bilderna i morgon istället.

Detta innebär att papperstidningsartikeln kommer att publiceras först fredag men nätversionen på torsdag. Sannolikt på morgonen.

Så innan jag åkte till jobbet putsade jag på min långa text (cirka 22.000 tecken) till DN.se och lade in länkar till de källor som jag använde mig i den. När jag kom till jobbet strök jag ned samma artikel till 8.000 tecken som är vad som får plats i papperstidningen. Och tro mig, det är inte lätt.

De första 10.000 tecknen är lätta, då handlar det om att slakta hela stycken och ämnen, men när man närmar sig slutet blir det knivigare eftersom det börjar bli svårt att ta bort viktig information. Som skribent vill man ju att det viktigaste ska finnas kvar och att det ska finnas ett flyt kvar i texten, det flyt som satt där i den långa versionen. Men allting går.

Jag fick möjlighet att stryka ytterligare en text efter att ha intervjuat en liberal politiker om Iran och den senaste avrättningen av en oppositionell där. Lång version ut på nätet och sedan 750 tecken (!) till papperet.

Innan jag åkte till jobbet hjälpte jag en vän på Facebook att identifiera ett föremål som han filmat, i går närmare bestämt, och det var tydligt att det var något som var lättare än luft som rörde sig i vinden.

Under kvällen fick jag mejl från en vän i Oregon som berättade att två grannstäder blivit nästan helt förstörda av de bränder som just nu rasar på den amerikanska västkusten. ”Vi känner många människor som har förlorat allt”, skriver hon.

Bränder kan vara så förödande. Och jag skrev en artikel om dem senare på kvällen.

Mias och min mat.

Under kvällen tog jag med mig Mia till La Barca för att äta en bit. Och fick då beskedet att La Barca inte kommer att stänga i slutet av den här månaden utan att man nu fått respit till slutet av året. Och att det möjligen kommer att kunna bli så att restaurangen blir kvar.

Det var lika goda besked för oss som ofta äter det som själva maten! Som ni förresten kan se här ovan.

Kvällens jobb var rätt blandat med bränderna i USA och covid-19. Och så Trump förstås. Som lyckades se till så att hans medborgare fick tre olika besked när ett vaccin kan vara färdigt att användas för hela befolkningen.

Fick ett mejl från en utställningsansvarig i södra Sverige som är intresserad av UFO-Sveriges tjänster också. Vi har diskuterat att göra en utställning tillsammans tidigare men velat avvakta på grund av coronaläget. Men kanske går det att fixa något under nästa år. Vi får se. Bra att intresset finns i alla fall!

Rätt mycket att göra i dag. Kom iväg hemåt efter 01.

 93 total views,  2 views today