Trump igen och ny bok att läsa

I dag fick jag en ny bok att läsa från Bibliotekstjänst, Engström och Richerts ”Nattaavara – Roman i katastrofernas tid” som jag inte vet något om utan bara har att se fram emot att läsa. Det kommer mycket nytt på svenska inom såväl fantasy- som science fiction-genren numera. Återväxten inom dessa ämnen är mycket god vilket är roligt att kunna konstatera. Jag har läst många av de nya böcker som kommit de senaste åren och det är nästan aldrig jag blir besviken på det jag får möjlighet att ta del av.

Men läsandet får vänta till i morgon då jag hade annat att göra hemma innan det var dags att åka till jobbet. Bland annat att jobba vidare med bokmanuset men också att fixa med lite hemmasaker – och att äta lunch tillsammans med Anneli. Och så pratade jag med Håkan Fenander som brukar höra av sig då och då.

Tog mig också en stund och petade lite med min ständigt växande bibliografi över allt som skrivits på svenska som tar upp eller nämner ufo på ett faktamässigt sätt. Ingen ny titel har tillkommit men väl en ny upplaga som ska registreras. Har fortfarande ingen tydlig plan för när jag ska publicera den.

På jobbet blev det Trump för hela slanten i dag. I går hann jag i alla fall skriva ett par andra artiklar också men inte den här dagen. Precis som då fick jag skriva nyhetsartikeln för papperstidningen och sedan ett antal versioner av den, plus andra artiklar om Tump, för nätet.

Dagens händelse var givetvis när Trumps läkare Sean Conley gav en uppdatering om presidentens tillstånd strax efter klockan 17.30 svensk tid. Då lät det som att allt bara var bra. Andra uppgifter sa att Trump hade varit betydligt sämre under fredagen men repat sig något nu.

I vilket fall är det för tidigt att säga om han är utom fara ännu. Sjukdomen är lömsk och kan ta fart först efter några dagar.

Hann i alla fall gå över bron till Wang Sushi och hämta en 17-bitars sushi som jag inmundigade på DN. Rätt varmt ute trots att klockan var 19.30 när jag vandrade dit. Mulet.

Hem efter 01. Trodde jag. För precis när jag skulle stänga av datorn och gå ned till taxin så såg jag att Trump lagt ut en ny video, den här gången från Walter Reed-sjukhuset där han i nästan fem minuter talade till folket.

Det var bara att börja skriva och publicera. Jag var ju själv kvar så dags eftersom Mats precis hade sagt hej och gått. Lyssnade på videon medan jag skev. När allt var klart efter mindre än en kvart gick jag ned till bilen och ringde Pontus från baksätet så att han kunde göra en puff på flaket. En stund senare var också det klart och nu kunde läsarna ta del av nyheten så snart de gick in på sidan.

Att inte stanna kvar och skriva fanns inte på kartan.

Hemmavid hängde jag tvätt och fixade lite annat, läste det första kapitlet i ”Nattavaara” som verkar bli en dyster historia. I säng efter 02.30.

 102 total views,  1 views today