Konsert med vänner i Uppsala

Samlade för avtåg till Katalin.

Efter en mjukstart på morgonen med lite packande och fixande för att sätta oss i bilen strax före 12 hade jag och Anneli nästan ett par timmars prat med en trevlig kille på Max Mathiessen. Lunch intogs på Play by Panini på Kungsgatan 18 ett kvarter från där vi parkerat bilen.

Pratet på Max M var för att Anneli ville kolla hur det såg ut med hennes pension om hon skulle välja att sluta jobba om några år. Och vi var överens om att det såg ganska bra ut. Med min inkomst också så blir det inga problem.

Jo, på morgonen fick jag ett mejl från en man som sett en ljusstark bolid tidigt i morse, något som han själv inte förstod innan vi diskuterade det. Mannen hade sett ett grönt sken med svans fara fram över himlen från sin bostad i Älvängen på Västkusten klockan 05.40 i morse

Jag kunde snabbt förklara för honom att det var en stor rymdsten som han sett och att detta var något som han ska vara mycket glad över att ha fått se.

Fick också ett samtal från en Simon i Jönköping som ville komma på studiebesök på AFU. Det är det rätt många sm vill. Simon hade läst min bok ”Verklighetens Arkiv X” och några till av mina böcker som han var mycket nöjd med och nu hade han och några kamrater blivit sugna på att se AFU på riktigt.

Jag gav honom numret till Anders som håller i visningarna men sa också att vi i dessa tider är återhållsamma med att ta emot besökare.

Nå, efter att jag och Anneli var klara hos Max M plockade vi upp Ylva och körde norr ut mot Uppsala där vi skulle träffa Rigmor och Behzad och Gunilla för att gå på konsert med Louise Hoffsten på Katalin. Jag och Anneli checkade in på vårt hotell, Elite Hotel Academia, långt från stationen där vi softade ett par timmar innan vi i rask takt gick till vår mötesplats på Storgatan. Och där tog vi bilden ovan.

Först trodde vi inte att någon av de andra hade dykt upp men efter att vi stått utanför och väntat i tio minuter tittade de ut eftersom de haft vett att sätta sig i lobbyn för att vänta. Det var lite svalt ute och utan tvekan är vintern på väg nu.

På Katalin fick vi ett bord för åtta för oss sex och coronasäkerheten var god. Planen var att äta middag först och sedan njuta av konsert med Louise Hoffsten. Och så blev det. Jag och Anneli satsade på den ungerska gulaschen som var välmatad och god och till den ett glas Guinness till mig och ett glas rött till Anneli. Övriga sällskapet satsade främst på fisksoppan som också den fick högt betyg.

Louise äntrade scenen lagom efter det att vi hade ätit klart och sedan blev det 90 minuter bluesinspirerat tillsammans med hennes skickliga gitarrist. Jag har egentligen aldrig lyssnat på Louise Hoffsten men hon bjöd på bra låtar och på sig själv. Eftersom vi var så få blev det en nära kontakt mellan henne och oss som satt i publiken.

Louise Hoffsten.

Två extranummer blev det och sedan var det många i publiken som gick fram för att prata lite med Louise. Och Louise Hoffsten mötte dem sittande på knä vid kanten av scenen som ni kan se här nedan.

Efter konserten träffade Louise Hoffsten publiken.

Efter att ha plockat upp våra jackor i garderoben gick vi några kvarter till restaurangen och baren Miss Voon med Uppsalas bästa utsikt från elfte våningen på vårt hotell. Vi fick sitta direkt vid bardisken men efter någon timme hade vi alla fått plats i soffan. Roligt att hinna prata med Rigmor som det inte är så ofta jag träffar numera.

Men vid midnatt var det dags att skiljas åt. Vilket för mig och Anneli innebar att ta hissen ned till vårt rum. Nu var vi båda lite hungriga så jag gick iväg till korvkiosken utanför Centralstationen för att köpa en korv med bröd till Anneli och en mosbricka till mig.

Nu var det gott med lite nattamat men ska jag vara ärlig var kvaliteten på korven usel. Jag, så usel att den vid ett blindtest inte hade gått att skilja från det utspädda moset.

Efter 01 lade jag huvudet på kudden, då snusade Anneli redan på sin sida av sängen, så jag läste en stund innan lampan släcktes.

 101 total views,  1 views today