Mat till Markus och lite DN-jobb

Två kassar mat levererade.

Eftersom Markus ska hålla sig undan från folk sedan han testats positivt så åkte jag till Åkermyntan och handlade lite mat åt grabben. Anneli hade plockat ihop en del hemifrån och så blev det två kassar till slut. Allt överlämnat på behörigt coronaavstånd utanför hans dörr.

Han mådde bara bra förutom att han kände sig lite trött, sa han. Så det lät ju positivt 🙂 Niklas hade testat sig igen och han var negativ nu vilket väl också var att vänta, det har ju gått en vecka sedan han blev frisk.

Själv fick jag bekräftelse på att jag nu är inbokad på The ufology world congress till hösten, alltså den kongress som jag fick en förfrågan om att delta i och skickade in mina papper till i går. Bara att hoppas att det ska bli en lugn coronahöst så att resor till Barcelona inte blir ett problem.

Egentligen är jag ledig i dag men det vet ju inte folk som jag har intervjuat. Så det gäller att hålla koll på inlådan också på DN-mejlen utanför arbetstid. Där ramlade det in en del bilder och så en genomläst text som jag fick ta hand om.

Vi journalister jobbar ofta så när vi intervjuar folk om saker där deras kunskaper är större än våra. Då skriver vi och sedan skickar vi texten på citatkoll. Och det var en sådan som ramlade in från en forskare i Umeå i dag. Tack vare den genomläsningen kunde jag också skicka texten till den andra person jag intervjuat i artikeln som handlar om spermadonatorer och fick snabbt tummen upp där.

Sedan var det bara att ringa jobbet och säga till att allt låg klart i vårt publiceringssystem, Klara. När den kommer ut vet jag inte men det är ingen brådska. Någon nyhetstext är det trots allt inte.

Eftersom min näsa börjat rinna och jag känt mig lite hurven sedan i går tog jag ett snabbtest, i dessa dagar vet man ju aldrig. Men testet visade att det inte var coronan i alla fall utan en vanlig förkylning, i vilket fall så här långt.

Under dagen har jag fortsatt att läsa i ”Sveablot” som håller mitt intresse vid liv så här långt. Anneli har jobbat men när hon var klar vid 15 plockade vi ihop lite vinterkläder åt Niklas som han lämnat kvar här hemma. Han kan kanske komma att behöva dem.

Vi lagade mat tillsammans och sedan tittade vi på ”Antikrundan”.

Framåt kvällen satte jag mig och förberedde en intervju i morgon med den engelska ”TalkRadio UK: The Unexplained with Howard Hughes” där jag har varit med ett par gånger tidigare. Då rann näsan rätt trist men jag hoppas att den ska ordna sig till i morgon.

Det blev sängen vid 22.30 med ”Sveablot”, då hade Anneli redan somnat.

Loading