Hem för att jobba

I väntan på vagnen.

Fick sova ända till 08 i dag och då var det en ny ”granne” i rummet intill mig. Staffan hade stuckit till Bokmässan och Daniel, som dykt upp vid 01 i natt, var också på väg dit för att stå i Vetenskap och Folkbildnings monter. Så efter en dusch och packning av väskan var vi båda på väg, fast åt olika håll, vid 08.30.

Jag tog 1:an till Centralen dit jag kom lite väl tidigt eftersom jag var tvungen att g när Daniel gick. Vi hade bara en nyckel nämligen. Så jag tog mig en korv på Pressbyrån och köpte en macka med Ramlösa för att ha på tåget.

Ny tidning med gammalt innehåll.

I tidningsstället hittade jag en ny tidning men med gammalt innehåll där jag själv bidragit med ett par artiklar. Båda om ufo. Här rör det sig om sådant som jag tidigare skrivit om i Historiska brott och mysterier. Det mesta i övrigt har Petter Karlsson skrivit, också det i stor utsträckning sådant som gått i samma tidning.

Tåget mot Stockholm gick i tid och 12.24 var vi framme på Centralen efter att jag sovit en stund, läst, svarat på mess och mejlat. Hade ett långt samtal med min skyddsombudskollega Hans också. Ett samtal som jag fortsatte när jag väl kom till jobbet.

Fick också ett spännande mejl från en historiker som intresserat sig för en observation av ett märkligt ljusfenomen i Tånnö i Värnamo kommun juldagen 1902 där en man och hans kusk mötte ett tio centimeter stort ljusklot som stannade framför deras häst. För att sedan slockna och försvinna.

Jag bad honom att skriva en version för UFO-Aktuellt vilket han med glädje accepterade.

På Centralstationen blev jag mött av Anneli som var på ett möte inne i stan och hon var snäll och tog med en av mina bokkassar hem. Skönt eftersom jag förutom ännu en kasse hade en fullproppad väska som vägde bly.

På jobbet satte jag mig i en hytt och ringde till Hans och sedan till Peo Wärring som kommit hem från Los Angeles i dag. Peo berättade att han och Anneli hade sett ett ljus under vattnet när de var på Catalina Island. Vad detta ljus var har de ingen aning om, kanske en dykare, sa Peo. Men den teorin var inte lätt att kolla och ljuset försvann plötsligt vilket också var märkligt.

Arbetsdagen blev blandad. Först hände inget sedan hade jag fullt upp med sprängningar och skjutningar. Och så skrev jag en artikel om att Belarus inför sanktioner på industrivaror till Ryssland vilket väckte uppmärksamhet och blev mycket läst.

Så det blev jobb ända in i kaklet. Hem 01.05 men jobbade hela vägen hem i taxin då jag pratade med en kvinna som bodde i det hus som utsattes för en sprängning strax efter midnatt i natt. Jag pratade in några citat till min kollega Tobias, som jag bett att vara kvar, och bad kvinnan att ta bilder på förödelsen från säkert avstånd från sin lägenhet. Vilket hon gjorde. Och så skickade jag in bilderna till Tobias.

En bild från ödeläggelsen.

När jag kom hem kopplade jag upp mig och skrev in lite fler uppgifter samt korrade texten.

Sedan var det bara att packa upp och ta reda på posten. Bland att frikostigt bidrag från vänner Andreas till AFU. Tackar!

I säng 02.30. Då hade jag hunnit säga godnatt till Anneli som kom upp en sväng.

 128 total views,  2 views today