Möte med Enigma Labs och kursjobb

En av AFU:s många ryska rapporter.

Vaknade 06.30 och sedan var det helt omöjligt att somna om så när Anneli gått upp för att ta bilen till jobbet låg jag och läste ett tag och sedan gick även jag upp.

När jag ändå var vaken fortsatte jag att fixa material till Arbetets museum och nu har det lagts in på två usb-stickor som jag kommer att skicka med vanlig post till dem. Och eftersom de också frågade efter filmen ”Ghost Rockets” lade jag med en dvd-skiva med den i samma kuvert.

Efter att ha stoppat i en tvättmaskin fortsatte jag arbeta vid datorn men nu med planeringen för fältundersökarkursen om några veckor. Och efter några timmar tror jag att jag har fått till ett program som ska fungera. Har också tagit fram en plan för vad fortsättarkursen kan handla om under söndagen som jag skickade ut till Anders B, Johan G, Tobias L och Thomas M under kvällen.

På förmiddagen ringde jag till Arne Lundberg i Skåne, en gammal UFO-Sverigemedlem som det var länge sedan jag pratade med. Och så hade jag ett längre samtal med en av de ansvariga på hr-avdelningen på DN i en fråga som jag jobbar med på redaktionen.

Den riktiga.

Som flera kanske har sett så har National Intelligence Manager for Aviation, som arbetar med att samordna alla underrättelseorgans arbete med att identifiera och analysera hot och sårbara punkter när det gäller flyg återgått till sin gamla logga och den med tefatet är ett minne blott.

Den fejkade.

I ett meddelande till John Greenewald skriver ODNI (Office of the Director of National Intelligence) att NIM Aviation ”felaktigt lade ut en icke godkänd och felaktig logga”. Så man undrar vilka huvuden som har rullat där sedan det hände.

Under sena eftermiddagen hade jag ett trettio minuter långt möte med Enigma Labs som nu har jobbat på med att lära sina datorer att läsa rysk handstil. Jag och AFU har ju försett företaget med ett antal sådana uforapporter och nu börjar deras arbete ge resultat. Förutom att läsa handstilen till kanske 80 procent, där återstår en del inlärning, så identifierar ai-systemet namn och tar bort dem automatiskt ur en rapport så att den kan publiceras öppet. Ni kan se ett exempel på detta högst upp i bloggen.

Nu ska vi förse dem med mer material så att de kan fortsätta att finslipa på detta och i slutändan hoppas AFU att vi kommer att få till ett samarbete som i förlängningen ger oss en del inkomster också.

Jag har också jobbat på med Stockholmsgruppen i förhoppning att hitta en person som vill vara sammankallande. Där är jag ännu inte i mål.

Jag och Anneli tog bilen till Coop och veckohandlade vilket var ett tag sedan. Butiken håller på och bygger om vilket betyder att alla varor inte finns så det blev en del luckor i vårt handlande. Jag gjorde ett försök att betala med så mycket mynt jag kunde eftersom vi fortfarande har en massa kvar sedan UFO-Sveriges utställning i Norrköping i maj. Jag råkade ju få kassan med mig hem, räknade igenom den och förde över pengar från mitt konto till UFO-Sverige för att stå där med en massa sedlar och mynt.

Sedlarna har jag lyckats bli av med men det finns massor av mynt kvar i plastpåsar och nu var det andra gången jag gjorde en större betalning med dem. Fast den stannade på 355 kronor, efter det spottade apparaten vid kassan tillbaka tio efter tia. Nå, det är bara att fortsätta försöka.

Förutom mat köpte vi en ny resväska då den gamla hårda hade spruckit och nu ligger på tippen. Den nya väskan körde vi sedan direkt till Niklas lägenhet eftersom han behöver den för en språkresa till Aix-en-Provence om några veckor.

Väl hemma lagade vi spaghetti carbonara och efter en paus tittade vi på en gammal Tintin-film från 1961, ”Tintin i piraternas våld”, som inte bygger på något Hergéalbum. Lite trevlig men mer ett stycke turistreklam för Grekland och Turkiet än en rafflande film.

Senaste numret av tidskriften Hemmabio.

I dag damp det senaste numret av tidskriften Hemmabio ned i lådan och där är jag intervjuat på en halvsida och får svara på vilka tre filmer som har förändrat mitt liv. Det var inga svåra val! Bra tidning förresten. Rekommenderas!

Som så ofta avslutade jag dagen framför datorn och i dag med att diskutera kriget i Ukraina med en vän i Brasilien och att bestämma en digital träff med en ufovän i Kanada under morgondagen. På tal om kriget så miste en av mina ukrainska ufovänner sin bror i kriget nyligen. En annan vän, men i Ryssland, har precis lyckats ta sig ur landet. Det som händer är fruktansvärt och destruktivt och det kan aldrig sluta väl så länge Putin sitter kvar.

I säng 00.30 efter att ha betat av några mejl.

 168 total views,  2 views today