Kursplanering och tre Zoommöten

Yann Vadnais och undertecknad.

En stor del av dagen har jag fortsatt jobba fram ett schema till fältundersökarkursen den 21–23 oktober och i ett långt samtal med Tobias Lindgren också fått ihop en, som vi tycker, bra övning för alla kursdeltagare. Övningen är långt ifrån klar men nu har vi i alla fall gjort ramen och börjat på innanmätet. Det kommer att bli en nyttig övning för alla inblandade.

Parallellt med detta har jag jobbat på med Stockholmsgruppen som nu har fått sina två sammankallande. Det blir Fred och Jimmy som redan tidigare är vana att arbeta tillsammans och det bådar gott för fortsättningen. Fred kommer dessutom att gå fältundersökarkursen vilket stärker gruppen.

Under eftermiddagen spelade jag, Tobias och Thomas in en podd som handlar om just medlemsmötet i söndags och det som nu ska bli en Stockholmsgrupp. Vi hoppas att den nästan 30 minuter långa podden ska locka fler till gruppen men också tända en tanke hos andra runt om i landet som vill starta liknande grupper.

Nu tänker vi oss knappast att UFO-Sverige åter ska bli en organisation med massor av lokala grupper men vi ser ett värde i att ha sådana på de platser där det ändå finns flera intresserade. Då kan de hålla kontakten med varandra och ge stöd och idéer.

Jag har också suttit i ett timslångt styrelsemöte med DN:s journalistklubb som också det var väl investerad tid. Vi har en hel del på agendan just nu och där är mitt och Hans Arbmans jobb som skyddsombud en viktig del.

Den planerade kryptovalutan.

Under kvällen hade jag ett Zoommöte med Yann Vadnais från kanadensiska ufogruppen Garpan. Yann känner jag sedan tidigare men det var första gången vi sågs. Vilket vi snart gör igen då vi ska till samma konferens i Toulouse i mitten av oktober. Yann berättade om en idé om en kryptovaluta som ska ge ufoorganisationer avkastning. Han lovade också att AFU, som han lyfte fram som ”den ufoorganisation i världen som jag är mest imponerad av”, en mindre donation på ett par tusen kronor.

Kring lunchtid lade jag ut namnen på alla de som skänkt pengar till AFU:s senaste rullhyllinköp och publicerade också en bild på den tavla som ska sitta i lokalen där de står. Jag bjöd också in fler som ville att skänka pengar och det nappade Roger Ersson, Peter Edström, Måns Wallgren, Ronny Thörnvall och Christian Umeland på så där fick vi in ytterligare 650 kronor. Jag fick också möjlighet att korrigera ett par felstavade namn.

Två pelare bildade av solen när den lyser på moln vid horisonten – eller en spegling i fönstret?

Fick en fin bild på något som kan vara crepuscularstrålar (eller skuggstrålar som de också kallas) från vännen Rigmor tagen från tåget på väg från Stockholm till Uppsala i går kväll. Visst är det en häftig bild! Crepuscularstrålar är ett optiskt fenomen när solljus ser ut att utstråla från en särskild punkt på himlen. Det lustiga var att jag skulle komma att höra ordet crepuscular en gång till i dag när jag och Anneli tittade på Netflix i kväll. Inte ofta det ordet dyker upp. Men kanske är det i själva verket en skugga av något som speglar sig i fönstret i vagnen? För de båda skuggorna är parallella vilket de inte borde vara. Vi får fundera vidare över detta.

Har också fått ytterligare två personer att skriva på det upprop till förmån för AFU som jag tänker ska publiceras i samband med den kommande crowdfundingkampanjen som vi planerar lite längre fram. När den blir av är inte klart än men sannolikt i samband med en eventuell flytt.

På eftermiddagen hade jag mitt tredje Zoommöte för dagen, den här gången med en av mina ryska ufovänner som av begripliga skäl är oroad över läget i landet. Vi diskuterade såväl kriget som det arbete som han lägger ner på att rädda arkiv och hade tiderna varit normala så skulle vi ha träffats för länge sedan.

Anders Liljegren på arkivet har jobbat hårt med att gå igenom den ritning som vi fått från Hyresbostäder när det gäller de lokaler i Ringdansen vi tittade på i tisdags. Nu har vi ett underlag som vi kan skicka till dem så att de kan räkna på vad det skulle kosta att ta bort de väggar som vi måste få bort och därefter kunna ge oss ett förslag på kvadratmeterhyra.

Jag har också jobbat på med mina egna föredrag till kursen och pratat med andra som också ska hålla sådana.

Några timmar efter det att Anneli kommit hem lagade vi mat gemensamt (kycklingben med bulgur) och kikade sedan på en Netflixfilm om katter, en dokumentär alltså. ”I huvudet på en katt” hette den. Riktigt bra.

Efter att ha skött mejlen och fixat lite med kursschemat blev det tidigt i säng, faktiskt före 23, med boken om C-byrån.

Loading