Hjälper Sydsvenskan och många samtal

Flygplanet som ställde till det i Billesholm.

Om jag börjar från slutet så fick jag ett samtal från Sydsvenskan när jag och Björn satt på Pizzeria Lilla Essingen och åt vår tagliatelle i kväll. Journalisten som ringde undrade om jag kunde hjälpa honom med en film som redaktionen fått in och som han försökt hittat någon annan i UFO-Sverige att kika på.

Nu blev det jag så efter att ha kommit tillbaka till redaktionen kikade jag på filmen och det var lätt att se att det rörde sig om ett flygplan på hög höjd med en kondensstrimma efter sig. Klippet var bara 18 sekunder långt men taget från Billesholm vid 15.55 i dag.

Efter att ha ringt tillbaka och fått mera exakta uppgifter av reportern kunde jag plocka fram en Airbus på väg från Istanbul till Dallas i Texas. Höjden var drygt 11 000 meter men det gick ändå att se hur vingarna skuggade den annars av solen upplysta flygplanskroppen.

Så jag ringde tillbaka till reportern som var nöjd med förklaringen. Vi får väl se om det blir någon artikel efter förklaringen, kanske inte.

Annars startade jag dagen med att skriva ett gäng julkort och snart är både jag och Anneli klara med årets skörd. Men jag hade också flera samtal med Crazy Pictures och andra i Norrköping. Pratade även med Håkan Ekstrand som haft en förnyad kontakt med vårt tryckeri Tallinn som genom sin svenska agent nu sänkt anbudet på att trycka Rapport-Nytt till samma nivå som den vi har i Sverige.

Nu får styrelsen besluta om vi ska låta trycka båda tidningarna där.

Har också samlat ihop ett fyrtiotal bilder och skickat dem till Tobias Lindgren för vidare befordran till det webbföretag som ska jobba med den nya designen av AFU:s webbplats. Tobias höll förresten ett föredrag i Norrköping för ett para dagar sedan och det är roligt att fler än jag är ute på banan.

En som snart är ute och gör UFO-Sverige en tjänst är Anders Persson som jag bad åka till Mölndal i början av nästa år för att vara med och informera lediga skolungdomar om ufo och UFO-Sverige. Det var en kultursamordnare i Mölndal som hörde av sig till UFO-Sverige och frågade om vi kunde ställa upp och det kunde vi ju.

Nu kommer Tobias att skicka en del informationsmaterial till Anders som han kan ta med sig och dela ut till intresserade. Då kommer också filmen ”UFO Sweden” att visas.

Ringde också och beställde det senaste numret av Kvällsstunden (vecka 49) som för andra gången på kort tid har en stor ufoartikel. Den här gången om ”Pollenkungens” observation 1946 och med bild på min bok om händelsen. Förra gången var det Barney och Betty Hills observation som tidningen tog upp.

Klockan 01 var det dags att åka hem. Full dag i morgon. Hemma hade jag lite bankärenden att fixa och en del papper att sortera. I säng 02.30 efter att ha plockat ned tvätten som jag hängde i förmiddags innan jag åkte till jobbet.

 90 antal visningar totalt,  1 antal visningar idag