Vi flyttar Niklas till hans lägenhet

Flyttgänget på plats i nya vardagsrummet.

I dag har vi ägnat en stor del av dagen att flytta Niklas från Ankdammsgatan till hans nyinköpta lägenhet i Huvudsta ett par kilometer bort. En jättefin lägenhet på lite drygt 70 kvadrat som han nu kan kalla sin egen. Lite häftigt! Jag minns när vi köpte villan i Skälby och hur det kändes att verkligen äga sitt boende och en tomt som bara var vår.

Någon tomt ingår inte i Niklas köp men han har en bra balkong på femte våningen. Och lägenheten är fräsch med ett fint kök och gott om plats. Här kan han bo länge.

Jag och Anneli inledde dagen med att hämta vår hyrlastbil på Circle K i Solna men precis som när vi skulle hyra förra gången, den gången på OKQ8 i Kallhäll, hade något gått fel med bokningen. Min bokning fanns helt enkelt inte kvar. Och inte heller den storlek på bil som jag ville ha.

Och precis som den gången fick vi en större bil till samma pris vilket var bra visade det sig. Nu slapp vi åka mer än två gånger för att få allt flyttat från punkt a till punkt b. Så något gott hade det hela med sig.

Monica och Cissi bakom en del av soffan medan Anneli håller koll.

Innan vi var på plats hos Niklas strax före 10 körde vi till Ylva som hade skänkt en bokhylla med glasdörrar till honom. Riktigt snällt. Det blev till att bära ned den för trapporna eftersom den inte gick in i hissen och det blev även modellen när vi skulle upp med alla möblerna till Niklas nya lägenhet. En minihiss med plats för tre personer om man trängdes fick slita en hel del när vi stuvade in så mycket vi någonsin förmådde och tryckte upp den till femte våningen.

Arvid utanför bilen på Ankdammsgatan.

Då gick allt mycket enklare på Ankdammsgatan som har jättehissar och där till och med sängen och hyllorna fick plats. Allt sådant fick vi kånka upp för trapporna på nya stället. Det blev tre bokhyllor, som gick helt okej, och så sängen, där vi var tre personer som fick fixa bärningen.

Inte lätt att få upp sängen.

När vi bar ned första billasten från Ankdammsgatan var jag på flaket och tog emot och stuvade. Sedan körde vi bort hela gänget och det lasset till Huvudsta där några höll till i lägenheten och vi andra bar ur bilen, genom cykelförrådet och fram till hissen som alltså fick göra många turer.

Sista lasset från Ankdammsgatan.

När första lasset var tömt åkte jag och två bärare i form av Arvid och Monica tillbaka och tömde lägenheten på det sista och det blev fullt på flaket igen. Några saker var riktigt tunga och knöliga att bära. Men när vi åkte därifrån hade vi allt med utom en del skräp och en teve som Niklas ska byta. Också den tung som bly.

Arvid och Niklas med en av hyllorna.

Under tiden pågick diverse arbete i nya lägenheten där Jakob gav sig till att montera köksbordet vilket gick riktigt bra. Men Niklas lär få leva bland flyttkartonger ett tag. Det brukar bli så och eftersom han jobbar i veckan så kommer det att ta sin tid.

Jakob tar sig an köksbordet.

Allt gick i alla fall bra utom en glasskiva till ett bord som gick i tusen bitar när jag skulle lyfta den. Men boret var rätt gammalt så det blir till att köpa ett nytt, konstaterade Niklas.

Pizzatajm.

Efter sista lasset blev det pizza som Anneli beställde från Corella i Solna (där de kände till Niklas mycket väl!) och hämtade och den smakade hur bra som helst. Vi satt på golvet i vardagsrummet med flyttlådor som bord.

Sista gången i gamla lägenheten.

Innan jag tog bilen hem åkte jag och Niklas till den gamla lägenheten en sista gång. Där kånkade vi ner teven, hans cykel och en massa skräp och gjorde en sista kontroll av allt. Jag körde tillbaka Niklas till de övriga och tog sedan flyttbilen hem och någon timma senare anslöt Anneli.

Hela gänget.

Lite ufo blev det också i dag. För nu är intervjun som Andrew Fisher gjorde med mig utlagd. Ni kan se den här nedan.

Det gick snabbt för honom att få ut intervjun.

Innan kvällen var slut kom Niklas och Markus hit för att sova över. Vi kör till Jönköping i morgon. Och i väntan på just Markus satt jag och jobbade med min presentation i Norrköping på måndag.

Allra sist fick jag ett sms som värmde i hjärtat: ”Hej Clas! Hejarop från Jämtland! Tack för att du är du!”. Och så såg jag att Tradera hade en annons om att köpa Kalle Anka nummer 1 (den svenska) för 165 900. Fri frakt. Undrar hur de kom fram till det där med 900.

I säng efter midnatt.

Loading