Till Jönköping med grabbarna

På väg mot Jönköping.

Klockan 09 bar det iväg mot Jönköping i hyrbilen som vi haft sedan Niklas flytt igår. Vi gjorde ett stopp på Burger King i Mjölby och sedan var vi framme strax efter 13.15 hos Majbritt som var målet för resan.

Majbritt var gift med min morbror Nisse som gick bort 2008 och nu är hon lite till åren och tyckte att vi kunde hämta en del saker som Nisse sparat från sitt och min mammas föräldrahem på Torsö.

Det blev lite krångel att köra in på gården mellan radhuslägenheterna då bommen fastnat så det blev till att köra runt och ta en annan väg in när Claes, som är Majbritts son, gjort allt han kunnat för att få upp den men trots insats av Markus inte lyckats.

Klara med packningen.

På plats fanns också Inga-Lill och vi blev alla bjudna på en stor smörgåstårta sedan vi kånkat ut ett ordentligt tungt skrivbord, en byrå, en Moraklocka från 1830 och en massa annat fint och intressant.

Majbrott och pojkarna.

Vi hann i alla fall prata med Majbritt i drygt en timma innan vi vände kosan tillbaka mot Stockholm. Det blev en dryg dag vid ratten för mig med 70 mils körning men vi pratade och lyssnade en del på radio så det gick bra.

När vi kom tillbaka till Stockholm hade vi tänkt att bära in allt i garaget och sedan åka till Anneli som varit hos Ylva och nu väntade i Niklas nya lägenhet där hon hjälpt till att packa upp. Men se jag hade lämnat nycklarna till garaget hemma så tillfälligt fick allt ställas under taket utanför dörren. Vilket också gick bra.

Invigt och klart.

Anneli mötte oss sedan vid macken där vi lämnade tillbaka bilen och därefter åkte vi alla till Niklas där Anneli gjort köttfärssås och sedan kokade vi spaghetti och invigde Niklas köksbord.

När vi väl kom hem till Stenbockens väg var det bara att börja bära igen. Nu in i garaget men också en del ner till bottenvåningen där Moraklockan hamnade bland annat.

”UFO Sweden” rullar på.

Tittade i tidningen och kunde konstatera att ”UFO Sweden” fortsätter rulla på biografer här i Stockholm. Kul! Det är filmen värd. Nu väntar vi med spänning på Guldbaggegalan.

De sista 90 minuterna jobbade jag med att göra klart min föredragning som jag ska hålla i Norrköping i morgon. Men vid midnatt var det dags att lägga in den på den bärbara datorn och sedan sova.

 116 antal visningar totalt,  3 antal visningar idag