Melloförberedelser och rymdköp

En minnesmedalj som gavs ut i samband med den första rymdskyttelflygningen.

Vaknade för 07 och kunde inte somna om så jag gick upp och fixade lite saker, åt frukost och läste igenom en lista med böcker som ska säljas på auktion. Det är Föreningen för västgötalitteratur som håller i den och jag brukar vara med och bjuda, mest på sådana böcker som inte direkt har med Västergötland att göra. För det finns det alltid.

Mejlade i alla fall iväg mina bud och nu får vi se hur det går. Man vet aldrig. Det kan bli flera eller inga alls.

Det hade snöat i natt så när jag skulle ge mig av till återvinningen med en massa kartong, mest från Niklas Ikeaköp, fick jag ägna en stund åt att borsta bort all snö från bilen. Och på tippen var det inte en enda bil förutom min. Folk hade annat för sig i dag.

Ur ”På lif och död ovan molnen”.

Tog sedan sikte på Skälby livs där jag hämtade ut en bok jag köpt på Tradera, ”På lif och död ovan molnen” av Robert Kraft från 1911. En bok om hemska luftfarkoster från flygets tidiga år. Ett fint tillskott till min samling av böcker om fantastiska äventyr.

Efter att ha tankat hade jag tänkt att åka till Värmdö för att träffa en ufoobservatör men det gick inte den här gången heller eftersom den stackars mannen blivit sjuk och precis var på väg hem från sjukhuset. Men på onsdag ser det faktiskt ut som att vi skulle kunna ses. Och det ser jag verkligen fram emot!

Om inte den snöstorm som SMHI varnar för blir verklighet förstås…

Istället körde jag till Samlarbolaget i Lidingö för att träffa Arne, som driver firman, och sälja lite mynt till förmån för AFU. Alltid kul att prata bort en stund med Arne som är kunnig och trevlig. Han har också en del frimärken men det är främst mynten som han bygger sin verksamhet på. De jag sålde var dubbletter från min och min pappas samling och det var främst silvervärdet som gav lite pengar.

Under eftermiddagen och kvällen har jag lyssnat på alla finallåtarna i årets upplaga av Melodifestivalen och börjat samla information om dem eftersom jag och Hanna Fahl ska chatta med läsarna under finalen på lördag. Det tar rätt mycket tid.

Kvällsmaten blev rester från i går i form av revbensspjäll och så lite makaroner och en bit melon. Kikade på ”Antikrundan” från Skellefteå under tiden som jag åt.

Skaffade Nortons antivirus i dag också eftersom mitt gamla virusskydd gått ut.

Och inspirerad av försäljningen av mynt plockade jag ihop ännu fler dubbletter som ska iväg nästa gång jag har vägarna till Lidingö.

Strax före midnatt var det dags att börja fixa sig i ordning för natten. Sedan läste jag en stund efter midnatt.

Loading