Plåtad av Svenskan och räddad humla

Här togs huvudbilden.

I dag blev jag plåtad av Emma Sofia Olsson för ett reportage om UFO-Sverige och AFU som Svenska Dagbladet ska publicera lite längre fram i vår. Vi upptäckte snart att vi hade flera gemensamma intressen, bland annat att inte kasta saker utan att se till så att de får ett nytt hem.

Så när vi vandrade igenom huset i sökandet efter bra fotoplatser blev det många stopp för att prata om spännande prylar som står i våra hyllor.

Och här fotas en del föremål.

Exakt när artikeln blir klar för publicering är inte bestämt men den kommer att innehålla en hel del från UFO-Sveriges verksamhet.

Böcker plåtas.

Under förmiddagen har jag jobbat med att organisera och arkivera en massa digitalt material från Storbritannien och resan dit i april men också bilder från den senaste veckan.

Trött humla.

När jag gick ut i köket hittade jag en medtagen humla sittande under köksfönstret så jag försökte lyfta ut den men den var helt utan reaktioner och verkade inte i bra form alls. Så jag plockade fram lite (dunder)honung och hällde upp en skvätt på papperet som jag satt humlan på och direkt började den att dricka av energidrycken.

Efter tre minuters ivrigt drickande hade den piggnat till och försvann som ett spjut efter en liten färd in i fönsterrutan.

Under eftermiddagen har jag jobbat på med att förbereda mig inför lördagens final i Eurovision som jag ska chatta om från soffan. Så jag koncentrerade mig på de sex redan klara bidragen – ett av dem Ukraina som ju också är klart som förra årets vinnare – och klockan 21 var det dags att titta på den första semifinalen.

Loreen avnjutes.

Och så snyggt framfört av Loreen! Och så kul att hon gick vidare tillsammans med Kroatien, Moldavien, Schweiz, Finland, Tjeckien, Israel, Portugal, Serbien och Norge.

Jag har också hjälpt ett utländskt tevebolag med ännu en bild ur AFU:s arkiv så där får vi in ytterligare 100 dollar om den också används i slutproduktionen.

Anneli var hemma några timmar innan hon gav sig ut på stan för att gå på teater med vänner och när hon kom hem hann hon precis se när Sverige gick vidare till ESC-finalen.

I säng före midnatt.

Loading