Ensam hemma – arkivjobb och skrivande

Fullt med böcker.

Efter frukost och lite packande tog Anneli bilen och körde mot Roslagen tillsammans med Ylva som hon hämtade upp på vägen. Så jag blev ensam hemma och hamnade först i soffan för att sortera en del mynt och en massa annat som jag fått av Carl-Anton i går och sedan bytte jag ut papper och mynt mot ett gäng bokkassar som också kom från Carl-Anton och Parthenons lager i Nyköping.

Vi håller på att så sakteliga tömma lagret när jag ändå passerar Nyköping men mycket återstår. Det jag sorterade i dag var böcker som jag kommer att sälja till AFU:s fromma men också en del som kommer att hamna i AFU:s samlingar eller som ska säljas vidare av arkivet.

Myntsortering.

Allt detta tog sin rundliga tid. Och när jag gick igenom kassarna från Parthenon hittade jag några upplagor av Arthur C. Clarke-böcker jag inte hade så när dessa var tillagda och instoppade i hyllan lade jag ut listan på den i min ”Samlingar”-lista.

Har också sorterat in den senaste veckans digitala material i form av bilder och filer och börjat skriva på en artikel till nästa UFO-Aktuellt. Det blev en runda med dammsugaren också eftersom vi får gäster på måndag.

Pratade också en god stund med Håkan Blomqvist strävar på med sitt enorma skanningsprojekt där han ser till att allt material som rör svenska ufogrupper genom åren digitaliseras. Det rör sig om flera hundra pärmar som han hämtar på AFU och förvandlar till ettor och nollor. Oerhört värdefullt!

Hade hoppats hinna med lite till i dag men trots att jag var igång hela dagen gick inte det. Får ta nya tag i morgon.

Tog i alla fall en paus i slutet av dagen och tittade på ”Mannen på taket” på SVT Play. Fortfarande en bra film även om slutet känns lite rumphugget.

I säng med en bok 00.30.

Loading