Besök av Martin, Håkan och Mats

Hela gänget minus Niklas som inte hade kommit än.

I dag kom Martin Krohné på besök från Göteborg. Även om han hade lite svårt att orientera sig till början och tog en ordentlig sightseeingrunda runt Skälby så hittade han till Stenbockens väg till slut.

Martin och jag blev vänner på Facebook. Han jobbar som DJ och är intresserad av ufo, dessutom stödjer han AFU. Nu fick vi en heldag tillsammans, först bara vi två men sedan dök Anneli upp från jobbet, Håkan och Mats från Sala och så Markus och Niklas.

Martin och Lasse på antikvariatet.

Vi började med en rundtur i huset vilket tog sin rundliga tid men sedan satte vi oss i bilen och körde in till stan och Lasse på science fiction-antikvariatet för att jag skulle sälja fyra kassar med sf-böcker och några dvd-filmer. Som vanligt gick pengarna till AFU.

På vägen hem stannade vi till i Vällingby för att handla lite till kvällens middag och för att jag och Martin skulle få lite lunch.

Väl hemma hade Håkan Ekstrand och Mats Nilsson anlänt från Sala och satt på verandan och pratade med Anneli. De läskade sig med lite saft i värmen som dock avtog efterhand så det blev jacka på till sist.

En av Tobias bilder av halofenomenet som pågick i 90 minuter.
Magnus Ekerholts bild från Norrköping, en Facebookvän.

Tobias Lindgren ringde från Norrköping och var lätt upphetsad över ett häftig halofenomen som han sett och fotograferat över stan. Han skickade över en binge bilder (kommer) som visade en del av halon som var komplicerad och för stor att rymmas på en bild. Och trots att Tobias stod lite illa till med hus omkring sig kunde man se att det rörde sig om ett halofenomen som man gärna hade velat se.

Under dagen kom bilder också från Linköping och SVT visade dem på sin sajt.

På verandan.

När vi satt och pratade ufo som bäst kom fyra Gripenplan dånande rakt i söder och efter att ha varit borta en stund kom de tillbaka samma väg. Sedan hörde vi den flyga omkring över oss, någonstans i molnen, under säkert 40 minuter.

Fläskfilén och entrecôten på gång i lite olika tempon.

Jag och Anneli hade köpt lite gott kött som jag grillade och Anneli gjorde rotsaker i ugnen och en mycket smarrig tsatsiki och till det hela drack vi ett gott vin.

Det har hänt en del annat under dagen också. Mest positivt var att jag fick ett mejl från Microsoft om att jag tydligen hade registrerat Officepaketet på mitt ufo.se-konto, hur nu det har kunnat gå till. Så med stöd av Göran Norlén gick jag in och ändrade lösenordet (som jag inte hade en susning om eftersom den adressen bara skickar mejl vidare till min gmail) och vips kunde jag registrera mitt redan betalda köp och så fungerade allt som det skulle! Underbart!

Sedan har jag hjälpt Håkan B med bilder från riksstämman 1998, en fotograf från Svenska Dagbladet med bildtexter till ett reportage, hjälpt Historiska brott & mysterier med en text som de inte kunde öppna, har fixat två zoommöteslänkar till ett FuF-möte den 10 juni och ett möte om medlemsträffen i Sundsvall som vi ska hålla den 3 juni.

En del av dagen har också gått åt till att bråka med några riktiga småpåvar på Wikipedia som har sabbat min Wikipediasida ordentligt, men den saken kommer jag att återkomma till.

Efter den goda maten blev det glass och jordgubbar och mera prat och Martin fick verkligen höra många roliga och spännande UFO-Sverigehistorier. Och vi fick lyssna på en del av den musik som han producerat och lyssna till en massa häftiga fakta om ”Fantomen” som är Martins favoritseriefigur. Härligt med folk som har ett intresse som de dessutom kan en hel massa om!

Markus dök alltså upp så att han nästan hann äta med oss medan Niklas kom efter 21. Han ska vidare till Barcelona i morgon för att gå på Håkan Hellström-konsert där med kompisar. Blir säkert riktigt kul! Så både han och Markus sover över.

När övriga gått och lagt sig gick jag och Markus ut och plockade ut allt som Markus har där i form av golfgrejor och stuvade in i hans bil. Nu är det bara vinterdäcken till hans bil kvar. Bra med lite extra plats i garaget för mig och Anneli och våra prylar.

Sedan blev det datorn fram till 00.30 innan jag siktade på sängen jag också.

Loading