Ett mycket bättre 2021 än 2020!

Slut på det gamla och in med det nya!

Först som sist: Ett riktigt jättefint 2021 önskar alla i familjen er som troget läser den här bloggen! Och vad känns bättre en sådan här dag än att elda upp det gamla eländiga 2020 och förpassa det till glömskans sophög.

Idén till kortet var inte särskilt långsökt och tio minuter efter det att jag skrivit ut årtalen riggade jag upp byggstrålkastaren i trädgården och så poserade jag och Anneli framför Markus som klämde av ett gäng bilder.

För övrigt har Gunnar hjälpt mig med att byta det punkterade däcket och sedan körde jag över bilen till honom och så bytte vi alla fyra. Så nu har vi vinterhjulen på. Vad vore vi utan dessa fantastiska grannar!

Niklas och Markus firar nyår tillsammans och med tre kamrater som kommer till Niklas lägenhet i Solna. Så jag körde dit Markus som omedelbart satte igång planeringen för sin Biff Wellington som han skulle stå för i kväll. Niklas smet iväg en stund fört att bada (utomhus!) med en kompis och under tiden hann jag ta bilen för att hämta Ylva som firar in det nya året med oss.

Bröderna och jag.

På vägen stannade jag till på La Barca för att önska Memis och Mustafa ett gott nytt år, så gott det nu kan bli när de i morgon tvingas stänga sin restaurang. Det var lite dystert givetvis men jag hoppas att det ska gå bra för dem också i framtiden för det är två riktigt trevliga killar som jag nu kommer att tappa kontakten med.

Niklas och Markus och så fotografen hemma hos Niklas.

När jag plockat upp Ylva och vi kommit hem till Anneli fortsatte vi förberedelserna för kvällens nyårsfirande som bestod i en välkomstdrink och sedan lite skumpa till förrätten. Huvudrätten bestod i oxfilé med hasselbackspotatis med rödvinsås och ett riktigt bra Amaronevin. Förrätt var cevice och efterrätt åkerbärsparfait.

Vi hade mycket att prata om inte minst att Gunnar och Vanja kommer att sälja sitt hus under nästa år för att flytta till Gävle. Där mister vi två riktigt bra grannar.

När det började närma sig tolvslaget tog vi med en flaska skumpa och glas ut på fotbollsplanen och beundrade det enorma fyrverkeri som brakade loss en halvtimma i förväg och eskalerade fram till ett klimax på slaget tolv då vi skålade in 2021 med alla förhoppningar som kan knytas till detta år. För värre än detta tror vi ändå inte att det ska bli.

Medan raketerna smällde ringde jag Niklas för att önska båda pojkarna ett gott nytt år och de stod med sina kompisar på en öppen plats i Solna och tittade på fyrverkerier de också. Jag hoppas verkligen att de får uppleva ett normala år så att de kan börja träffa folk igen.

Först framåt 02 var det dags att säga godnatt till Gunnar och Vanja och efter disk och lite fix var det sängen som väntade för oss andra tre också.

Vårt nyårsfirargäng.
Fyrverkerier rådde det ingen brist på.
Markus fixar Beef Wellington hemma hos Niklas.

 261 total views,  2 views today