Till Markus och lite handlande

Med Klackenbergs bakom oss

Sedan Anneli löst ”Melodikrysset” (en dag för sent) gav vi oss i väg till återvinningen och sedan till Markus för att hämta en ugnsfast form han lånat över nyår. Markus är ledig i dag precis som vi så vi stannade en stund och pratade och tog med lite skräp som han ville bli av med.

Vi tog en sväng i Jakobsbergs centrum där det var lite mer liv än i vanliga fall men ändå väldigt glest. För det här centrumet går inte alls bra sedan Barkarby tog över. Men det finns en del här trots allt och Anneli hittade ett par nya jeans och ett par handskar på rea och jag köpte en bunt kuvert på Klackenbergs bokhandel som jag ska använda till att sortera frimärken i.

Killen bakom disken kände igen mig från mina böcker så vi stannade och pratade en stund med honom och han konstaterade att försäljningen av böcker över disk inte är som förr. Vilket är trist givetvis eftersom vi vill ha kvar våra bokhandlare.

Nu blev det inga böcker köpta där i dag men väl två begagnade på Myrorna intill där jag hittade en bok om änglar till AFU och så Simon Singhs bok om alternativ medicin som jag inte hade själv.

Hemma igen åt vi var sin sushi som vi köpte på Sushi Yama i Jakobsbergs centrum. Förut låg där en butik för dataspel men den har som så många andra butiker tvingats slå igen. Men sushin var i alla fall bra och den kan rekommenderas.

När Anneli gick en promenad svarade jag på en del ufomejl och plockade med mina frimärken. Något jag unnar mig så här års.

Och så uppmärksammade mig Jennie Backman på att Thiago Luiz Thicchetti lagt ut sin podd med mig på årets sista dag. Den har tidigare publicerats på engelska men nu har den textats till portugisiska också. Fast ni som vill lyssna kan höra mig prata engelska om portugisiskan tryter.

Satsade en timme lite drygt på att blöta upp ett antal frimärken jag fått av en vän på Facebook. Mest nyare svenska men det är också där jag saknar mest numera. Kikade också på både ”På spåret” och ”Tjernobyl” med Anneli.

Sist på kvällen betade jag av några epostfrågor. En som ville ha tips om bra böcker om ufo och en som undrade över böcker om kontakt med andra sidan. Bland andra.

Eftersom jag läst ut de böcker som jag haft liggande så blev det en ny i kväll, nämligen Johan Theorins ”Benvittring”.

Loading