Möte med Dave Clarke

Zoommöte med Dave Clarke.

Startade morgonen med lite jobb framför datorn för att skriva klart mina föredrag inför veckan. Det blir tre korta på söndag när UFO-Sverige håller medlemsmöte i Stockholm, ett på en halvtimma för Vetenskap och folkbildning på Bokmässan på torsdag och ett, som är mera ett samtal men där jag måste förbereda bilder på lördag under Kulturnatten i Norrköping.

Alla ganska olika med olika målgrupper och med olika innehåll. Det ska nog bli bra i slutändan.

Klockan 10 hade jag ett 45 minuter långt möte på Zoom med min kollega Dave Clarke i Sheffield där vi diskuterade ett arkiv som behöver räddas. Framförallt digitaliseras. Jag kommer att ta fram ett dokument som vi sedan ska skicka till dem som i dag har hand om arkivet och sedan är planen att vi båda ska träffa de ansvariga på plats i april nästa år.

Håkan Ekstrand ringde och berättade att UFO-Aktuellt nu är på väg till tryckeriet i Tallinn. Skönt att allt äntligen är klart. Det är bara mitt fel att vi är försenade. Har haft en lite för tajt kalender nu i början av hösten.

Anneli tog tåget till Västerås i ett jobbärende i svinottan så jag plockade fram lite rester och en frysmat som lunch. Men sedan återgick jag till arbetet inför veckan. Hade ett längre samtal med en pr-ansvarig som jobbar med Kulturnatten och diskuterade hur vci ska lägga samtalet mellan mig och Olle Tholén från Crazy Pictures när vi sitter på Cnemas scen på lördag. Vill ni komma till Norrköping och lyssna kommer vi att sitta där och prata i tre omgångar: 16.00–16.30, 17.00–17.30 och 18.00–18.30.

Som så ofta när jag sitter vid datorn finner jag mig indragen i flera parallella konversationer via Messenger och mejl. Så också i dag. En var en positiv nyhet från en Facebookvän som nu hade bestämt sig för att gå UFO-Sveriges kurs i höst, en annan var en svensk-amerikansk vän som är på väg att flytta hit och som ville diskutera Bigfoot och en annan från en vän som jag inte träffat på länge men som vill äta middag med mig någon kväll när jag jobbar.

Pratade också en bra stund med en konstnär som jag känner sedan många år som planerar ett konstprojekt som grundar sig på det AFU har i arkivet. Spännande! Där hjälper vi gärna till.

Senare på kvällen gick jag igenom en del saker inför det kommande medlemsmötet med Anders Berglund innan jag fortsatte att jobba med mina föredrag som när jag klockade dem alla hade blivit för korta! Bara att bygga ut dem kan man tycka, men det tog sin tid.

Under kvällen ramlade det in mer än 1.000 kronor från givmilda stödjare av AFU på arkivets konto. Väldigt viktiga pengar! Faktum är att varje bidrag hittar sitt hål att stoppas i.

Kvällsmaten blev pasta med kyckling. Pastan nykokt, kycklingen rester från i går.

En av UFO-Sveriges lokala kontakter i norra Sverige hörde av sig med en förfrågan om jag kunde ställa upp för en amerikansk podd. Och det kan jag väl, bara vi hittar ett hål i kalendern. Han frågade faktiskt åt en annan poddare i går (och då svarade jag likadant) men nu var det en ny som han brukade hjälpa med en del grafik. Båda blev tydligen glada att få med mig.

I säng vid midnatt efter att ha ätit lite glass. Det tyckte jag att jag kunde unna mig efter en dag framför datorn.

 135 total views,  1 views today