Besök hos Crazy Pictures och AFU

Albin Pettersson visade oss en del nedslag i filmen.

Klockan 11 plockade jag upp Markus hemma hos sig efter att ha sovit fyra timmar i natt. Lite kort och jag vet inte varför jag var tvungen att vakna 06.30 när jag hade lagt mig 03.30. En av livets gåtor.

I vilket fall körde vi söder ut mot ett mulet Norrköping för lunchinköp på Max och sedan tog vi oss till Crazy Pictures lokaler där vi träffade Albin Pettersson och diskuterade kommande evenemang som filmkollektivet har planerat.

Men innan vi kom så långt fick jag ett udda samtal (och tro mig, jag är inte helt ovan vid udda samtal) från en 55-årig kvinna som berättade att hon drömt om mig i natt och nu ville prata med mig. Hon visste att jag sysslade med ufo. Vi pratade en kort stund eftersom jag stod lite illa till och vi får väl se om det blir något uppföljande samtal.

Nå, hos Crazy Pictures fick jag och Markus se en del längre scener ur filmen ”UFO Sweden” som nu ligger klippt och färdig när det gäller bildmaterialet. Ljudet sliter gänget med att få till så bra som möjligt. Vi fick också se två olika trailer, en på 45 sekunder och en på två minuter, som handlade om kopplingen mellan UFO-Sverige och ”UFO Sweden”.

Markus i plåtartagen.

Markus upptäckte en affisch med ”Vaskduellen” på väggen och tog en bild av Albin och Victor Danell framför den. Har ni inte sett denna kortfilm så klicka på titeln och titta! Man fattade redan då att det här gänget skulle gå långt och kunna göra bra film. Dessutom dök Hannes Krantz upp och sa hej.

Ett av mina mål med besöket hos Crazy var att gå igenom lokalerna för att se att det inte hade blivit något kvar av det som de lånade från AFU. Och se, jag hittade en utställningsskärm och fyra inbundna volymer med Flying Saucer Review som vi sedan tog med oss tillbaka till AFU.

Tomt och öde.

Annars var det rätt tomt och öde i den lokal där scenerna från UFO Swedens styrelsemöten spelades in. Här hade filmarna också byggt upp själva föreningslokalen. Men nu såg man knappt ett spår av detta.

UFO Swedens fältundersökarbil.

I en lokal en trappa upp stod den fältundersökarbil som är väldigt framträdande i filmen och den hade fått en hel del bucklor sedan jag såg den första gången för ett år sedan.

När vi ändå var i Norrköping passade vi på att lämna lite smått och gott till AFU och det var också där som Tobias mötte upp oss på slaget 15. Tillsammans gav vi oss ut till Kimstad för att spela in fyra filmer som vi sedan ska visa för fyra personer (Mikael Karlsson, Peo Wärring, Anders Berglund och Thomas Michanek) som ännu inte vet om att de ska föreställa vittnen till var sin ufoobservation.

Tobias Lindgren visar hur UFO-Sveriges drönare fungerar.

Markus uppgift var att agera var och en av dessa vittnen medan jag filmade och Tobias flög UFO-Sveriges nya drönare. Det hela tog ett par timmar men blev riktigt bra. De fyra platserna låg alla runt Kimstad och min och Tobias tanke var att en gyrokopter skulle ha flugit den vägen och sedan observerats av våra vittnen utan att de kunde identifiera den.

Vädret var mulet och bra för våra ändamål så nu får vi se om våra vittnen kommer att minnas väderläget efter att de fått se våra filmer och sedan ska berätta vad de sett på kursen.

Markus Svahn spelar rollen som Mikael Kåminne i en av de fyra filmerna vi tog utanför Kimstad som ett led i övningen för våra fältundersökare. Drönaren som flyger förbi är UFO-Sveriges och styrs av Tobias Lindgren.

På vägen hem fick Markus köra och jag satt intill och läste min ”Mr. Mercedes” som är väldigt bra. Skönt att släppa koncentrationen på vägen när det blev så lite sömn i natt. Och väl hemma var det bara att lasta ur bilen och sedan väntade Anneli med tacos!

Tacosdags.

Under dagen har vi också hållit kontakt med Niklas som alltså är på språkkurs i Aix-en-Provence. Vi har bland annat diskuterat en lägenhet som han är intresserad av och som Anneli och Ylva tittat på åt honom. Vi får se hur det blir men Niklas behöver ju flytta inom något år som det ser ut.

När Markus gav sig av med bussen hem gick jag igenom några lådor med böcker som AFU skickat med mig tillbaka. Det är sådana som vi antingen inte ska spara på eftersom de inte handlar om våra ämnen eller också kan det vara böcker som vi har väldigt många exemplar av.

Innan kvällen var slut hade jag epostkontakt med Enigma Labs och med en arrangör som ska genomföra en rymddag. Mycket som händer nu. Pratade en bra stund med Marcus på DN:s it-support eftersom jag behövde hans assistans för att kunna uppgradera min bärbara jobbdator. Inte för själva uppdateringen, den gick snabbt, men det var länge sedan vi pratades vid då han bytt skift och går tvärsemot mig.

Sedan blev det sängen redan efter 22.30 för att läsa ut ”Mr. Mercedes”. Bra bok!

Loading