Besök av Hessdalenresenärer

Margareta och Anna-Maria och så jag (som kunde sett gladare ut).

Upp efter 08 och då var Anneli redan uppe för att vara med på ett digitalt jobbmöte för att berätta om sin ryggskada och att hon blir borta från jobbet i minst en vecka. Hon har fått en korsett som ska stabilisera ryggen och mitt på dagen körde jag henne till vårdcentralen i Barkarby så att hon fick träffa en läkare.

Beskedet är att det ska bli bra men att det tar några veckor. Men benet i ryggkotan kommer att läka vilket låter hoppfullt.

Jag hade som plan att jobba med UFO-Aktuellt i dag men den gick om intet. Istället fick jag prata med ett ufovittne i Arvikatrakten som också kunde berätta om hur han blivit utkallad som räddningsledare i januari 1978 när Kosmos 954 troddes kunna krascha i Sverige.

Några värmlänningar hade hört en stark smäll och trott att det var den ryska satelliten som slagit ned men när mannen och hans manskap kom till platsen hittades inga spår. Istället blev teorin att det var någon på ett närbeläget födelsedagskalas som smällt av en dynamitkubbe.

Jag var inte förvånad för vi människor har en tendens att rapportera det vi förväntas att rapportera.

Under dagen har jag hjälpt min ufokollega Igor i Ukraina med att analysera en film och en annan ufointresserad person utanför Belfast med att komma med idéer kring en film av två lysande föremål på himlen där det ena verkar gå in i det andra. Har också haft ett samtal med Thomas Michanek om lokalfrågan för UFO-Sveriges riksstämma i Västerås, som har blivit ett problem sedan den lokal vi hade tänkt hyra nu ska renoveras.

Fick en ”ufobild” från vännen Jim i Danmark också. En bild han tog på färjan mellan Köpenhamn och Oslo i helgen. Inte så svårt att identifiera detta föremål (ovan) vare sig för Jim eller för mig 🙂

Under dagen har jag mejlat med damen i Virginia och med transportföretaget som ska skeppa böckerna till Sverige. Hon behöver hjälp med att slå in de fullastade pallarna med plast och att lyfta upp den sista lådan på en av dem. Jag tror att det kommer att lösa sig.

Pratade också med Tobias Lindgren som tyckte vi skulle skriva en text om vårt kommande 50-årsjubileum och lägga ut på AFU.se. Något firande blir det inte men att vi fyller 50 är ju väl värt att uppmärksamma tycker vi båda.

Efter att jag och Anneli var på vårdcentralen åkte vi till Coop för att veckohandla. Inte så mycket folk där en måndag. Men visst har maten blivit dyr, inte minst grönsakerna. Sedan bar det hem med fisk i bagaget som vi bjöd på lite senare under kvällen då vi fick besök av journalisten Anna-Maria och fotografen Margareta som ska till Hessdalen på reportage och ville prata ufo.

Efterrättsdags med Markus.

Vi bjöd på lubb med pressad potatis och vatten eller vin till den som så ville. Och till efterrätt glass med kolasås. Däremellan hade vi gått en runda i huset och tittat på en massa roliga saker som jag har i mina hyllor. Men vi satt också och diskuterade ufo under maten.

Innan kvällen var slut fick jag ett manuskript att läsa från en man som håller på och skriver en bok med ufotema. Jag har läst en tidigare version och nu fick jag en ganska så mycket omarbetad. Får läsa till helgen.

Och min lilla film med Loreen fortsätter att gå bra. Fler än 9 400 har sett den nu. Här finns den!

Vid 23-tiden var det dags att lägga sig för att läsa slut på boken.

Loading