Gästerna åker och efterskörd

Niklas och Markus med kusinen Emil.

Vaknade tidigt av ljuset som strilade in genom fönstren där jag sov en trappa ned i soffan. Så det var bara att gå och duscha och sedan ta frukosten med sig ut på verandan där Anneli, Mikael och Marita redan satt. Lite svalt eftersom det var mulet men framåt dagen skulle solen komma och temperaturen sticka iväg över 20 grader.

Efter hand kom också grabbarna och vi satt där och pratade medan koltrasten höll konsert i vanlig ordning.

Hela gänget.

När våra gäster gett sig av hemåt strax före 13 åt vi fyra spaghetti med köttfärssås också på verandan. Markus hade redan börjat klippa gräset så han fick en paus när maten dukades fram. Och där lämnade vi honom när vi körde Niklas till stationen för att åka hem till sitt.

Niklas försöker få Markus att höra att det är dags för lunch.

Jag och Anneli fortsatte till en insättningsautomat i Jakobsbergs centrum för att mata in de sedlar som vi fick in under utställningen i går och så handlade vi lite frukostyoghurt på Hemköp eftersom den hade börjat ta slut hemma.

Hemma igen satte jag mig vid datorn och skrev en kortare redogörelse för gårdagens stämma och utställning och senare skickade jag också en drös bilder med bildtexter till Tobias som lade upp allt på ufo.se under sena eftermiddagen.

Jag ägnade också en bra stund åt att sortera paper och digitalt material efter Västerås innan jag och Markus lastade in hans gamla och lite trasiga cykel i min bil och sedan körde vi båda till hans förråd och placerade den där. På så sätt får vi lite bättre plats i garaget.

Geting som krockat med Mikaels bil.

Efter att ha grillat på verandan och ätit ute igen, det är verkligen den tiden på året nu, hjälpte jag Anneli att göra klart inbjudan till en fest vi ska ha senare i sommar. Det kommer att bli en riktigt bra fest och vi hoppas att vädret står oss bi. För det blir mycket folk och vi kommer att behöva använda trädgården.

I dag publicerade SVT Västmanland inslaget från vår utställning. Ni kan se det här. Det har sänts i flera versioner så det ni kan se på den här länken skiljer sig från det som gick på teve under dagen.

Framåt kvällen skickade Anders Liljegren en ambitiös projektgenomgång för hur AFU skulle kunna utnyttja de lokaler vi har tittat på i Ringdansen i södra Norrköping. På fredag ska vi ha möte med Hyresbostäder och fortsätta diskutera frågan men allt hänger i slutändan på om vi kommer att ha råd att flytta eller inte.

Strax efter 23 var det dags för sängen med min Stephen King-bok.

Loading