AFU-jobb hela dagen

Marcus Fransman med lådorna med ”Hotet från yttre rymden”.

Gick upp vid 08 för att hinna sortera klart alla sf-papper som jag skulle ta med mig till AFU i dag. Det blev tre arkivboxar med svensk science fiction-historia till slut. Men jag fick också springa upp till teven när Anneli hojtade till för där pågick VM-matchen Sverige–Sydfrika som blev onödigt spännande och där Sverige i elfte timmen lyckades göra 2–1-målet.

Efter att ha packat bilen med femton kassar och en del annat som skulle till arkivet körde jag vid 09.30 för att hämta Carl-Anton Mattsson i Nyköping. Men innan vi körde vidare jobbade vi på en stund i Parthenons lager under Konsum och lastade sedan in några kassar med böcker som också de skulle till arkivet där Tobias Lindgren väntade på oss.

Marcus med filmen.

Vi hade egentligen tänkt att äta lunch med Tobias men eftersom Marcus Fransman som kört från Nässjö med 1 000 exemplar av sin film ”Hotet från yttre rymden” som han spelade in mellan 2000 och 2013. I några mindre roll syns Sven Wollter och Kjell Bergqvist minsann.

Nu har jag inte sett filmen ännu men den kommer att erbjudas till försäljning framåt hösten. Det roliga med den är att den är inspelad i Norrköping långt innan Crazy Pictures gjorde sin ”UFO Sweden”.

Vi mötte Marcus och hans fru på Biltemas parkering i Linköping där jag och Carl-Anton också klämde i oss våra Big Mac-måltider som hade började rinna ur sina förpackningar innan vi åter vände kosan mot AFU i Norrköping.

Carl-Anton och Tobias jobbar på tidningslagret.

Där såg Tobias till så att vi kom in i UFO-Sveriges lager där jag stuvade in alla lådorna med filmerna medan Tobias och Carl-Anton började sortera in en massa UFO-Aktuellt som jag haft med mig hemifrån. Jag passade också på att röja och städa ordentligt i föreningens lager så nu står inget värdefullt på golvet längre och allt skräp kastade vi på Tobias återvinning.

Kuverten med UFO-Aktuellt som väntar på att lämnas in på posten.

Tobias och ett gäng från AFU och UFO-Sverige packade UFO-Aktuellt 2/23 i går och i morgon måndag kommer de äntligen att lämnas in på posten för vidare distribution till prenumeranterna. Både UFO-Aktuellt och Rapport-Nytt skickas nu ut från Norrköping med AFU som bas efter att ha plockats i kuvert i Sala tidigare.

Vi hann också besöka skanningslokalen intill där jag plockade med mig ett par lådor med böcker som ska säljas på Böckernas hus och några lådor från Londonleveransen senast som hade mitt namn på sig. Men det fanns fler det visste jag så vi tog oss till 111:an där det mesta av leveransen fortfarande står.

Bland Londonlådorna.

Efter en timmes lyftande och kånkande hade jag hittat tio lådor som nu fick följa med hem för genomgång. Och när jag och Carl-Anton svettats klart ville Tobias göra ett Instagraminlägg så han filmade mig medan jag sade några väl valda ord i kameran.

Tomt i hyllorna.

Sedan var det dags att köra mot norr igen. Men inte hela vägen hem. För jag och Carl-Anton fortsatte jobba i ett par timmar nere i Parthenons lager. Men när allt var klart hade vi packat ett försvarligt antal kassar och när inte de räckte till placerade vi böckerna i hyllorna, uppdelade efter ”Böckernas hus” och ”AFU”.

Nu är i princip alla böcker genomgångna och lagret gapar ganska tomt som ni kan se på bilden här ovan. Men ännu återstår säkert två körningar med min bil innan allt är på rätt ställe och lokalen helt tom.

Efter en full dag med massor av bärande bar det av hem där Anneli väntade med an smarrig fläskfilégryta med färskpotais. Precis vad jag behövde efter den här dagen.

Men efter maten var det bara att ställa sig i garaget och sortera böcker och annat som jag fyllt bilen med. Tror det tog drygt två timmar. En del ska till AFU, annat till Tidan och ytterligare en del kastas eftersom det var skadat eller helt enkelt ointressant för oss eller omöjligt att sälja. Men 00.30 var jag i alla fall klar och i säng 01.00.

Loading