Andra kursdagen och strömavbrott

Största delen av gruppen.

I dag var det dags för den traditionsenliga gruppfotograferingen och ni kan se resultatet här ovan. Några valde att inte vara med men gruppen är ändå imponerande och under dagen blev det allt mer fullärda.

Själva kursdagen inleddes med att religionsvetaren Erik A. W. Östling höll ett en timmes långt föredrag om olika platser i USA, alla med ufoanknytning och där de lokala samhällena försöker dra nytta av detta i marknadsföringen av staden.

Tipspromenaden filmas av teamet från TV4.

Sedan tog Tobias över och berättade om viktiga redskap som vi ufologer måste känna till och kunna använda oss av innan jag drog min föreläsning om hur man undersöker en uforapport samt om vittnespsykologi där Mikael Karlsson på slutet berättade om vårt fältundersökarforum.

Under dagen hade vi två filmteam som följde oss, dels Kalle TV, som jobbar med ett projekt för SVT, och dels Felix Herngrens grupp som filmar för TV4-serien. De båda följde bland annat tipspromenaden som Anders Berglund vann.

Tobias (och jag, fast här bakom kameran) tar emot en av de fem grupperna.

Eftermiddagen gick i rollspelets tecken där Tobias och jag spelade de flesta roller och där Mikael Karlsson gjorde en grandios version av huvudvittnet. Alla hade riktigt roligt och betyget efteråt var att alla hade haft riktigt kul och dessutom lärt sig väldigt mycket om hur man undersöker ett ufofall.

En av grupperna på plats.

Mitt under övningen gick strömmen i hela området och med tiden blev det allt mörkare i huvudsalen. Några tände sina mobiler för att kunna läsa. Men efter ett par timmar var den tillbaka men avbrottet fick till följd att maten blev 45 minuter försenad. Då hade vi hunnit med en timslång redovisning där alla fem grupperna fick berätta vad de kommit fram till och hur de burit sig åt.

En av grupperna redovisar.

Riktigt god trerätters blev det! Och medan vi åt satt vi och surrade om allt mellan himmel och jord, precis som det ska vara. Men kvällen var inte slut i och med det. Som sig bör skickade vi upp ett antal ufoballonger från parkeringen utanför och vädret var verkligen perfekt för den saken. Alla ballongerna steg till väders utan problem och så fick nybörjarna se hur ufoballonger ser ut i verkligheten.

Gott!

Men kvällen var inte slut med det. Resultatet i tipspromenaden redovisades och Anders Berglund hyllades som bäste tippare i tipspromenaden innan Roger, Tobias och jag drog lotterna. Och vi hade massor av vinster så till slut vann alla!

Framåt midnatt hade dagen tagit slut för de flesta men några ”hard dies” hängde kvar och fortsatte prata. Jag törnade in vid 01.

Loading