Artikelskrivande och pojkarna hemma

Chris Mellon under Felix och min intervju.

På förmiddagen tog jag mig äntligen för att skriva artikeln om generalinspektörens rapport, Mellons svar på Kirkpatricks kritik och några amerikanska politikers idéer som att ufofenomenen är änglar på besök. Ni kan läsa den här. Det händer mycket konstiga saker i USA just nu.

Jag ringde Tobias som såg till att den lades ut och hittade sedan en bild som jag tog under min och Felix intervju med Mellon för några dagar sedan.

Men en hel del av dagen tittade jag på teve faktiskt, vilket inte tillhör vanligheterna. Lite kort på när det svenska mixedstafettlaget vann skidskyttet, när Frida Karlsson kom tvåa i världscupen och så bronsmatchen i handboll där Sverige kunde slå Tyskland i en rafflande match där Palicka åter var suverän.

Pojkarna lät sig väl smaka.

Niklas och Markus dök upp framåt eftermiddagen och var med i soffan och tittade på handbollen men sedan blev det middag, en god lammgryta signerad Anneli med petit choux med räkröra till förrätt. Smarrigt.

Sedan tog vi en paus och såg Frankrike vinna EM-guldet i en spännande match som blev lika jämn som när Sverige förlorade mot Frankrike i semifinalen. Anneli fixade glass med hjortronsylt som vi åt framför teven.

Niklas och Markus.

Och där blev vi kvar efter att Niklas fixat disken för nästa anhalt blev den senaste Indiana Jones-filmen som jag visserligen såg på flighten till New York i höstas men nu kunde avnjuta i större format och med hela familjen. ”Indiana Jones and the Dial of Destiny” handlar om det spännande och gåtfulla antikytherainstrumentet eller –mekanismen som hittades på botten utanför Greklands kust 1901 och som ofta beskrivs som en dator två tusen år före sin tid.

Jag har skrivit flera artiklar och kapitel om detta genom åren och vid ett tillfälle sett originalet på ett museum i Aten.

Lite annat ufojobb förutom artikeln blev det också. Jag gick igenom kapitlet om de senaste händelserna i USA under någon timma och skrev till sådant som jag tycker är viktigt att ha med i boken som snart går i tryck. Fick in ytterligare en intressent som vill köpa boken i dag också så nu är det 198 personer som har hört av sig. Roligt med det stora intresset. Är ni intresserad av att få veta när ”UFO – Närkontakterna som skakat världen” kommer ut så skriv till mig: clas.svahn[at]gmail.com.

Inköpt.

Köpte några saker på Tradera under dagen också, bland annat den här helsaken som har flugit i rymden ombord på Challenger. Jag har faktiskt en förut men det skadar inte med en extra.

Och så köpte jag en annan helsak, nämligen en från solförmörkelsen i Sverige 1954. Jag samlar på sådana brev.

Vid 23-tiden tog Niklas bussen hemåt medan Markus stannar för natten. Anneli somnade snabbt medan jag läste lite i en bok.

Loading