Intervjuad av folkhögskola och SVT

Anneli framför kameran.

Upp 07.30 bara för att se hur bilen täcktes allt mer av ett stilla snöande och hur Markus bil lite oväntat stod framför vår. När jag kom ut i köket för att äta frukost satt Anneli och Markus där och förklaringen till det oväntade besöket var att en golftävling han skulle åkt på hade ställts in. Förståeligt med tanke på vädret.

Förmiddagssnö.

Efter en macka satte jag mig på kontoret med Markus mitt emot och väntade på ett telefonsamtal som kom några minuter efter 08. Det var tre unga tjejer vid Södra vätterbygdens folkhögskola som hade bokat mig för en direktsänd intervju över Youtube där temat för dagen var ufo.

Det blev inte så långt, bara sex minuter, men jag hann i alla fall berätta om att UFO-Sverige kommer till Per Brahegymnasiet den 25 maj för att hålla riksstämma och utställning.

Pratade en stund med Anders på arkivet som hade tagit emot Skol-Filmduon i går och allt hade gått bra lät han meddela.

Efter lunch gav jag och Anneli oss ut i det som nu blivit regn och körde till Motordepån för att få en trasig torkare utbytt, vilket vi fick snabbt och utan kostnad. Sedan till CircleK för att tanka med vår nyvunna rabatt på 50 öre per liter (bara nu i början) och sedan till Åkermyntan för att kompletteringshandla.

Klockan 14 kom Kalle och Mattias för att fortsätta filma där vi slutade härom dagen. Först blev det en tur tillsammans med Mattias som filmade mig och Anneli när vi berättade vad som hände på vägen hem den 5 november 1995. Alltså hur vi fick se två män vid en busshållplats där den ena mannen pekade och den andre tittade.

Fotografen Mattias på väg ut ur vår bil.

Vad de tittade på vet vi än i dag inte men när vi kom hem fick vi se de tre lysande plustecknen som ingen av oss någonsin kommer att glömma. Detta dokumenterades nu och det är första gången som ett teveteam gör detta med både mig och Anneli i bild.

Anneli intervjuas i vårt kök.

Väl inne filmades hur vi fyllde i var sitt rapportformulär den där natten och hur vi satt i var sitt rum och gjorde detta för att inte kunna påverka varandra. Det hela tog några timmar och kan alltså bli en del av den SVT-dokumentär som det hela syftar till.

Innan tevekillarna gav sig iväg pratade jag och Kalle igenom lite inför det samtal som vi båda ska ha på Bokmässan i höst. Riktigt kul att vi har tussats ihop för en sådan sak!

Fick telefonen från en grupp här i Stockholm som ville boka mig för ett föredrag och av de två datum de hade att föreslå funkade det ena – 17 februari 2025. Bokningarna duggar tätt.

Tacosen väntar.

Framåt eftermiddagen körde jag till posten med några böcker till och sedan hem för att börja med tacosmiddagen tillsammans med Markus och Anneli. Det var ett bra tag sedan vi åt tacos, det var ju vanligare när pojkarna var kvar hemma. Nu kunde inte Niklas som var borta på annat håll men med Markus blev vi tre som rensade faten.

Inte så gott.

Medan vi stod och hackade och fixade smakade vi på ett japanskt godis som såg väldigt konstigt ut men som smakade desto mindre. Som att äta smaklös gelé. Det bestod av flera ingredienser som skulle blandas på något vis men eftersom ingen av oss kunde läsa bruksanvisningen kanske det inte blev som det borde ha blivit.

Det blev faktiskt lite tid för mina frimärken, något som det var längesedan jag hann med. Ringde till och med Safe Album och pratade en stund med Christer som ville veta mer om hur det varit under inspelningen av dokumentären. Beställde en ny Facitkatalog och ett par album plus blad.

Eftersom vi båda vaknade väl tidigt i morse så blev det hyfsat tidigt i säng. Min nya läskamrat är Chris Frenchs bok ”The science of weird shit – Why our minds conjure the paranormal”.

Loading