Röstning och artikeljobb

På väg att rösta.

Efter frukost tog jag på mig kavajen och så gick jag och Anneli till Neptuniskolan för att rösta i EU-valen. Den skola våra pojkar en gång gick på när de var små. När vi kan, och det kan vi oftast, röstar vi personligen på själva valdagen. Och så gärna lite fint klädda.

Det var ingen kö och vi mötte bara en person på väg in när vi gick ut. Enligt valförrättarna hade det varit en lugn morgon men de räknade med att de flesta skulle komma framåt sena eftermiddagen.

Här bor vi. Det gula huset till höger längst bort i slutet av fotbollsplanen. Fint, tycker vi!

Vi ville i alla fall få röstningen gjord tidigt eftersom Anneli skulle in till stan för att gå på museum med vänner och jag skulle sätta mig vid datorn för att skriva artiklar. Den första var på engelska och handlade om mina tveksamheter kring Gösta Carlsson-fallet för en fransk ufotidskrift, Les Recits de l’Etrange.

Sedan hängde jag tvätt, startade en ny maskin, tittade lite på friidrotts-EM och återvände sedan till datorn. Skrev några timmar och tittade med den otroligt dramatiska avslutningen på mixedgolfen som avgjordes av en putt som snurrade ett varv i koppen och så försvann Söderbergs vinst och Linn Grant vann istället.

I går kom nyheten att Apollo 8-astronauten William Anders dött i en flygolycka, 90 år gammal. Det var Anders som tog den ikoniska bilden av jorden hängande över månens yta 1968. En bild vi som var gamla nog aldrig glömmer.

William Anders och undertecknad.

Jag träffade William Anders i Stockholm den 21 september 2015 och fick en kort pratstund. Tyvärr ville han inte skriva autograf eftersom han inte gillade hur autograferna blivit ett försäljningsobjekt. Nu hade jag aldrig sålt den men det hjälpte ju inte. Fick i alla fall hjälp av vännen Börje att ta en bild av oss två tillsammans.

Under eftermiddagen jobbade jag vidare med att skriva för UFO-Aktuellt och hade innan kvällen tog slut också hunnit läsa och textredigera alla övriga artiklar som ska med i nästa nummer. Något som tar sin tid. Men jag väntar ännu på en artikel och dessutom på ett mejlsvar från en man i Spanien som jag intervjuat och som det ska bli en artikel om är det tänkt.

När Anneli kom hem åt vi lite lätt (jag hade småätit under dagen) och sedan kikade vi en stund på EM. Också Markus dök upp efter sitt jobb för att vi gemensamt skulle lämna hans bil för felsökning på Motordepån då koldioxidhalten är för hög vid tomgång. När detta var gjort körde jag hem grabben.

Sedan blev det sängen efter 23. Men försökte jag förmå en stackars Facebookvän att fatta vad högerextremism är. Det lyckades inte så bra.

Loading