Ståupp på Cirkus

Glada ståuppbesökare.

I dag har jag fortsatt jobba med bilderna till nya boken och planerat nästa vecka som kommer att bli intensiv med en rad föredrag och resor. Karlskoga, Örebro, Uppsala, Ängelholm och Malmö står på programmet. Plus ett stopp i Norrköping för teater.

Lunch på verandan.

Men i dag blev det Ståupp på Cirkus med David Batra och Johan Glans, alltså samma föreställning som föreställning som Markus var på för några dagar sedan och gillade.

Och vi var samma gäng som i går, Ylva, Rigmor och Behzad plus jag och Anneli.

Vi åkte i god som man alltid måste göra när det handlar om Stockholm. Dels trafiken och dels problem att hitta p-plats. Klokt visade det sig. Trafiken segade på enligt plan men när vi sedan skulle hitta parkering blev läget mindre positivt.

När vi kom fram till Skansen stod det ett par vakter med bommen nedfälld och upplyste oss om att den inte öppnade förrän 17 och därmed rök mina planer på att parkera bakom Liljevalchs. Istället gjorde vi en avstickare (förgäves) in på en sidogata och sedan tillbaka till Junibackens parkering där vi mot alla odds hittade en tom plats denna dag då alla verkade vara ute i det fina vädret.

Den skymda sikten var inte så farlig.

Därifrån var det bara knappt en kvart att gå och sedan gällde det att bestiga det som kallades ”läktare” på biljetten. För vi satt nästan så högt upp man kunde komma och några av oss hade också vad som kallades ”skymd sikt” med en pelare i vägen.

Glada ståuppare.

Föreställningen heter ”Batra & Glans – 30 år tillsammans” och var en hyllning till de båda komikernas tre decennier av samarbete. Och det blev en trevlig, positiv och rolig stund (90 minuter) som kan rekommenderas.

När vi lämnat av gänget vid Centralen körde vi hem, fixade mat och tittade på när Sverige vann enkelt mot Estland med 3–0 i Nations League. Kul att se ett svenskt lag hålla bollen men väldigt ineffektivt i andra halvlek. Mot ett bättre lag funkar inte det.

Under dagen har jag också jobbat på med föredragen i Uppsala och Karlskoga. Ska putsa klart på dem i morgon. Strax efter 23 var det sängdags för att läsa en stund.

Loading