Final i Tel Aviv och jobb till 06


I dag är det final! Och den inledde jag med att ringa runt och göra lite intervjuer och förberedelser inför kvällen. Har gjort upp med ett antal svenskar om att få snabba kommentarer direkt efter tävlingen är avgjord och förskrivit en hel del som ska användas i samband med färska intervjuer senare i natt.

Dessutom har jag börjat förbereda texter till måndagstidningen. Mycket kretsar ju kring John Lundvik men också kring andra svenskar som är med och skriver låtar.

Höll kontakt med Anneli medan jag satt och skrev vilket tog rätt många timmar. Har också stämt av med redaktionen i Stockholm om kvällen och måndagen, hur långa och många texter det ska bli och när de ska lämnas. Det kommer att bli en lång natt, den saken är klar.

Gick ned på det i stort sett sabbatsstängda köpcentrumet där McD blev enda räddningen i matnöden. Åt mina burgare framför dator och teve som visade repris på andra semifinalen, mycket lägligt som ni kan se här ovan.

Har också fixat bilder på folk som jag behöver i en intervju som ska ut i natt.

Vid 18-tiden tog jag en taxi till arenan där jag satte mig vid Schlagerprofilerna och Lina Åhman, Victor Crones ansvariga för sociala medier. Efter en stund blev jag utplockad som intervjuobjekt av Hannah Kolås på norska Radio P4, som ville veta vad jag trodde om Norges chanser och sedan av Anders Bone Verstad från NRK som ville veta jag tycker om säkerheten på arenan.

Fick bra nyhet också när TT:s fotograf berättade att det var problem med vilka som skulle få ta bilder under Madonnas show (som jag får följa på teve från presscentrumet).Det visade sig att Madonna krävde att alla bilder från de tre fotografer hon godkände skulle kollas och godkännas innan de publicerades.

Är man 60 år så kanske man vill se bättre ut än vad man egentligen gör.

Sedan blev det ett chatt- och artikelrace som slutade med att John kom sexa, jag skev slutsignalstext och sedan ut till bussen för att vänta på John.

Efterfest på svenska teamets hotell, bilder och filmer och text skulle fixas och när jag skriver detta är klockan 06.20. Tänkte sova lite innan taxin kommer 10.30. Sedan flyg hem.

Mycket mer att berätta men det får jag ta i morgon.

Mer kommer.

Sitter med det här svenska gänget. Schlagerprofilerna: Anders Ringqvist, Kris Boswell och Ken Olausson.

Stängt! Det är är ett stånd och inte en ubåt.

11 total views, 11 views today