Studiebesök på DN och bokhämtning


I dag har jag haft besök från Skövde, närmare bestämt av Niclas Lindstrand (som inte längre bor där) men väl av Torbjörn Svensson forskare vid Högskolan i Skövde och Per Holmén-Dahlin från Företagsinkubatorn Gothia Science Park som jag lovat visa runt på DN och hålla en liten presentation för. Så vi sammanstrålade först för en sushibuffét på Lilla Asien innan jag tog dem runt på redaktionen och sedan till ett sammanträdesrum där jag berättade om hur DN.se jobbar med snabba nyheter.

Det var ett trevligt litet gäng och vi tillbringade några timmar tillsammans. Niclas hade med en Zappaskiva som arvode vilket var perfekt eftersom det var en numrerad specialutgåva som såldes under vinylskivans dag för några veckor sedan. Hade jag inte!

Efter det träffade jag Bella och hämtade de böcker som blivit kvar efter min vän och kollega Bosse Keskikangas som gick bort för en tid sedan. Fyllde hela bilen. Ett stort tack till Bosse och Bella för detta. Nu ska alla böckerna gås igenom och de som är intressanta säljas till AFU:s fromma på Böckernas hus i Tidan.

En härligt solig 23-gradersdag har det varit och när jag kom hem, efter en god stund i köerna genom stan, så tig jag en öl och Anneli ett glas rosé på verandan innan vi grillade lammfiléer och några korvar. Markus anslöt senare.

Framåt kvällen tittade vi på när Manchester United vann över Ajax på Friends i en ganska trist match. Men Zlatan verkade glad i alla fall. Inte varje dag.

9 total views, 4 views today