Fortsatt kursjobb och intervju


Den här veckan har fritiden mest bestått av att jobba med den kommande kursen för UFO-Sveriges gamla och blivande fältundersökare. Så också i dag. Det har inneburit att köksbordet under några timmar förvandlats till ett antal papperstravar.

Men jag har också blivit intervjuad av journalisten Anders Jemn i Ängelholm om Gösta ”Pollenkungen” Carlsson och hjälpt honom med lite bilder till artikeln.

Och så fick jag se hur väskan med böcker från Ukraina lades på bandet på flygplatsen i Kiev (se ovan) när Pontus fullföljde sin kuriruppgift och gav sig av hemåt med en laddning ufoböcker till AFU. Hem kom han också lite senare på kvällen.

När han stod och väntade på att gå ombord på planet messade Pontus och undrade om jag kunde göra honom en tjänst. Han hade nämligen en kamrat till en kamrat som var intresserad av ”det okänd” och som tyckte att det var coolt att han var utsänd på uppdrag från UFO-Sverige. Kunde jag skicka en liten hälsning till henne? Det kunde jag och hon blev hur glad som helst se nedan)!

Trodde att det skulle bli en lugn dag på jobbet men så fick jag ett större jobb på mitt bord och det tog tre timmar att skriva. Det handlar om en uppsättning på Dramaten av föreställningen ”Muslim ban” av America Vera-Zavalas och kritiken om att en av de två aktörerna inte borde ha fått vara med. Jag intervjuade America under kvällen och skrev en lång artikel.

Någon mat hann det aldrig bli i dag, det slutade med en smörgås…

Hemresan blev trevlig. Taxichauffören visade sig vara en intressant person som letade guld i Australien på lediga stunder. Han var också intresserad av meteoriter och tektiter så vi hade mycket att prata om. När jag berättade att jag var amatörastronom så frågade han direkt om jag inte var Clas Svahn och berättade att han känt igen mig på rösten från olika radioprogram. Inte ofta det händer.

Väl hemma jobbade jag en stund med kursen och skrev några rader på AFU:s nyhetssida om Lennart Lunds fina donationer genom åren innan det blev dags att släcka lampan.

Mottagaren av min lilla hälsning blev så här glad!

9 total views, 9 views today