Dagsarkiv: 03 mars 2018

Lunch på Melanders och Mellochattande


I dag åt jag lunch med några tidigare och nuvarande arbetskamrater på Melanders Butik & Brasseri på Dalagatan 9R. Mats Sjöberg, Birgitta Hultman, Cecilia Jacobsson, Monica Gullberg och Staffan Kihlström slöt upp. Birgitta, som jobbar på Barometern sedan många år, var min N1:a på DN i början av 90-talet och det var många år sedan vi hade möjlighet att träffas. Övriga ser jag lite oftare.

Själv lät jag mig väl smaka av en Toast Skagen med efterföljande fiskgryta – suveränt! Efter maten så drog Mats igång en frågesport med Stockholms innerstad och jazz som inriktning. Det gick inte särskilt bra – otrampad mark för undertecknad. Staffan tog hem Kexchokladen, som han skänkt till mig och som jag gav till Markus när jag kom tillbaka hem.

Det roliga var att jag mötte en annan gammal DN-kändis när jag parkerade bilen utanför på gatan. För bilen framför mig visade sig tillhöra Karl Melander, fotograf, som var i färd med att flytta en del saker åt sin sambo. Så utanför Melanders mötte jag Melander. Inte illa.

Startade annars dagen med att skriva på nya bokmanuset medan Anneli lyssnade på Melodikrysset och Niklas och Markus snusade på. Satsade också en stund på att förbereda mig för kvällens chatt eftersom det är Andra chansen i Melodifestivalen från Kristianstad i kväll. Hanna Fahl är ju på plats och jag sitter hemma. Som vi brukar. Men på finalen nästa helg är vi båda på Friends.

Nu ska vi äta moules frites jag och Anneli. Fast jag utan vin… Trodde jag. Bara en kvart efter det att jag skrev om den goda middagen som väntade fick jag problem med att köra igång min jobbdator. Den ville helt enkelt inte vara med på rätt sätt, badbollen snurrade och jag ringde supporten. Men trots att supportkillen tog över datorn på distans så kunde han inte lösa det. Och plötsligt var det bara en timma kvar till dess att jag skulle börja chatta.

Beslutet var enkelt. Men trist. Bara att kasta sig i bilen och säga hej till Anneli och musslorna. Full fart in till DN och på vägen ringde jag Pontus och bad honom sätta upp en dator åt mig så att jag kunde jobba från redaktionen. Med en halvtimma tillgodo var det bara att börja om och logga in på plats i DN-huset – men då funkade inte min login. Rusade till supporten som såg att den hade blockerats, troligen för att Pontus råkade testa ett antal gånger och skrivit fel (jag har en väldigt krånglig login).

Till slut, med en kvart kvar till chatten skulle starta hade jag kommit in i alla program som jag behövde, både på Pontus utlånade laptop och på en stationär dator. Då visade det sig att ljudet i lurarna till teven var fullständigt kass, rusade iväg till mitt skåp och hämtade mina egna lurar som funkade klockrent – och sedan var det bara att börja chatta.

Chatten gick bra som vanligt, jag och Hann öste på och läsarna var mycket nöjda. När jag kunde packa ihop var klockan 21.45 och jag stack ned till bilen och körde hem för att äntligen äta mina musslor och pommes plus ett glas vitt – med ”Morden i Midsomer” som underhållning för mig och Anneli.

Bra slut på dagen.

Mats Sjöberg kör igång sin frågesport till Birgitta Hultmans glädje.

Karl Melander utanför Melanders!

Bänkad i väntan på Mellochatten.

 624 total views