Dagsarkiv: 09 mars 2018

På Mellorepetition


I dag var jag och hämtade min ackreditering och några timmar senare var det dags för genrep för Melodifestivalen på Friends. Ett viktigt genrep för artisterna eftersom de dels uppträdde i de kläder som de kommer att ha på finalen i morgon men främst fört att detta är detta rep som den internationella juryn får se och lägger sina röster efter.

För mig handlar det om att kunna ta bilder på alla artisterna så att jag har och kan lägga in i min och Hannas chatt i morgon. Ni kan se Robert Gustafsson som Roland Järverup i dansbandet Rolandz på bilden ovan.

Jag kom till arenan vid 18-tiden och plockade upp min biljett på parkett utan någon framför mig, precis som jag ville ha det för att kunna fotografera. Hejade på Tobbe Ek från Aftonbladet och Rebecca Haimi på SVT plus några till innan jag passade på att äta min kvällsmat i form av fyra korvar med bröd. En bra tradition på Mellofinalerna.

Efter en stund dök Hanna upp och vi pratade om hur vi ska jobba i morgon innan det var dags att gå in och bänka sig på arenan. Där hamnade jag bredvid en trevlig fotograf, Filip Sjöfors, från Smålands-Posten som var där för att bevaka John Lundvik från Växjö.

Det var inte alldeles lättjobbat med ett helt gäng småpojkar och småflickor med viftande ballonger, plakat och lysande hattar framför. Ofta fick man försöka navigera 400 mm-gluggen mellan dem men många bra bilder gick helt enkelt aldrig att ta.

Efteråt tog jag vägen genom Green Room och plåtade artisterna. Ni kan se en del bilder här nedan. Där var det massor av journalister och bloggare som gjorde diverse mer eller mindre genomtänkta intervjuer.

Fick en del roliga bilder innan jag gick upp till Hanna som satt och skrev, tog en korv (till) och tog mig hem för att äta kvällsmat – en jättegod lammfärspaj som Anneli bakat.

Sedan återstod 90 minuters bildjobb. Urval, nytt urval och sedan bildbearbetning inför morgondagen.

Här är artisterna i startordning: Méndez.

Renaida.

Martin Almgren.

John Lundvik.

Jessica Andersson.

Liamoo.

Samir & Viktor.

Mariette.

Felix Sandman.

Margaret.

Benjamin Ingrosso.

Rolandz.

Efteråt i Green Room. Benjamin gör sig glad i en mobil.

”Spegel, spegel…” – Samir filmar sig med den egna mobilen.

Samir och Viktor i en intervju.

Mariette, kanske går det bra i morgon.

Robert Gustafsson letar efter en passande tablett för sin hals.

 560 total views