Dagsarkiv: 09 april 2018

Tandvård, seriebesök och bokjobb


I dag var det dags för årets koll av tandläget och jag hade lyckats lägga tandläkarbesöket och tandhygienstbesöket samma dag och efter varandra. Alltid bra eftersom de båda ligger på Götgatan och vi ju bor i Järfälla. Men resan in till stan är också en möjlighet att träffa Erkki på Serieslussen. Ni kan se honom ovan här.

Det har ju gått lite rykten om att Erkki ska stänga sin butik men så är inte fallet. Istället har han planer på att öppna en trappa ned till källaren där han ska ha serierna framöver medan gatuplanet inriktas på det folk verkligen köper i dag – leksaksbilar och annat som rullar.

Dystert för oss som gillar pappersprodukter men bra i alla fall att Erkki inte stänger butiken. Själv var jag där med sex kassar serier av olika slag som Erkki nu ska ge ett bud på och sedan går pengarna till AFU.

Innan jag gav mig av jobbade jag med bokprojektet och jag fick också en halvtimma mellan de båda tandläkarbesöken efter att ha pratat bort en stund med alltid trevlige Erkki. Jag hade med laptopen som kom väl till pass i väntrummet till Ayan som är min tandhygienist.

På vägen hem tog jag traditionsenligt en grillad special med gurkmajonnäs på Rondellgrillen i Vällingby och sedan ett par mackor tillsammans med Markus. Sedan var det bara att sätta sig vi datorn igen. I dag har jag jobbat med Slender man och med spöken i fem timmar. Och säkert lite till. Tog en paus tillsammans med Anneli framför ”Mästarnas mästare” som jag tittade på med ett halvt öga med Carl-Antons senaste gåva i frimärksväg på bordet.

På tal om Carl-Anton så har han donerat en summa till AFU som kommer att förstärka vår säkerhet på arkivet. Inte i form av bättre lås och dörrar utan pengar som gör att vi kan köpa ännu en stor datalagringsenhet som kan placeras på annan plats och därmed se till så att vi inte förlorar allt arbete vi gjort om det värsta skulle inträffa. Mycket viktigt!

Men det blev tidigt i säng i kväll. Faktiskt till midnatt.

 396 total views