Dagsarkiv: 07 maj 2018

Rena rama sommarvärmen


Vad gör man när termometern pekar en bra bit över tjugo och solen leker sommar hela dagen? En vanlig, vettig människa hade givetvis gett sig ut i det fina vädret men i mitt fall har jag suttit inne framför datorn hela dagen – förutom en tur till brevlådan.

Det tar sin lilla tid att lyssna igenom 43 låtar, läsa på om dem, leta efter gamla inspelningar och skriva femton fyndiga inlägg om var och en. Det är så jag har förberett mig för Eurovisionsemifinalerna som väntar tisdag och torsdag. Men när Anneli kom hem så lagade vi mat och satte oss på verandan och åt.

Bilden ovan visar en påsklilja som jag fick av Anneli ur vår egen rabatt och Anneli själv i full färd med att ta hand om något i trädgården.

Nå, det har blivit lite annat också. Pratade några vändor med Johan på Rapportcentralen som undrade över ett fall jag varit inblandad i för många år sedan När vi pratat en stund kom Johan på att mannen som sett den cigarren över Linköping var samme man som för några år sedan gjorde en uppmärksammad observation från en buss (och utanför den) norr om Växjö. Vi tyckte båda att detta var lite märkligt, särskilt som mannen inte nämnde att han sett något tidigare då vi pratade med honom.

Fick också telefon från en man i Uddevalla som undrade var han skulle vända sig för att anmäla chemtrails från flygplan. Planen flög kors och tvärs över hans hus och det var vare sig trafikflygplan eller militära plan, påstod han. Vi pratade länge och till slut fick jag honom att förstå att det inte var några kemikalieutsläpp utan iskristaller men att det givetvis inte var helt bra med så mycket extra molnbildning på himlen.

Vi nådde väl inte riktigt fram till varandra, för mannen såg en större konspiration bakom det hela (chemtrails eller inte) men vi skildes som vänner i alla fall.

Det förvånar mig trots allt att vuxna människor, i en del fall med bra utbildning, går på dessa myter om att någon slags ”elit” skulle pumpa i någon kemisk förening som ska påverka oss människor (eller vädret, beroende på vem av konspirationsivrarna man pratar med) i vanligt flygbränsle.

Fick också ett annat samtal, betydligt intressantare, från en man som håller på att bygga upp ett världsarvsmuseum som undrade om jag ville vara med och bidra med idéer. Den mannen ska jag ringa tillbaka till senare i maj då boken är klar och Eurovision är över. Han hade läst en av mina naturfenomenböcker och där tyckt sig se saker som han ville ha med på museet.

Fick besök också av Daniel från jobbet som levererade en mikrofon som jag ska ha med mig ner till Lissabon. Det blev faktiskt andra besöket i verkligheten i dag. Egentligen skulle jag haft en selfiepinne också men den hade försvunnit från DN så Anneli köpte en ny på Kjell & Company.

Annars har det mest varit ett lyssnande och ett skrivande. Med paus för att titta på min första period av VM-hockey för i år. Såg Sverige vinna över Frankrike med 4–0 till slut i en inte särskilt bra match.

Framåt 01 kände jag mig klar för i dag. Då hade jag lyssnat och skrivit om alla utom The Big Five.

Hängde tvätt också innan dagen var över.

 418 total views