Dagsarkiv: 20 maj 2018

Bokjobb och trevlig träff på La Barca


Tillbringade förmiddagen vid datorn för att fortsätta gå igenom alla kapitel, ett jobb som innebär att jag ser till så att det finns källhänvisningar på allt som jag kanske missade när jag skrev dem. Men jag upptäcker också historier och fakta som jag borde ha med!

Detta innebar att jag i dag ringde upp en man i Norge som den 5 januari 2002 tog en bild av ett ”spöke” utanför Borre kyrka vid Horten. Jag har skrivit om händelsen tidigare, men då bara kort och på Namn och Nytt i DN senare samma år. Nu slog jag mannen en signal för att kolla om jag fick använda hans bild också i boken. det fick jag.

Dessutom berättade mannen att han själv angett fel tid för när fotot skulle ha tagits så den saken fick jag nu möjlighet att få rätt. 18 av 28 kapitel är nu genomgångna och sammanlagt har jag plitat ihop 700.368 tecken – 700.000-vallen är passerad!

Eftersom det var strålande varmt i dag så åt jag lunch tillsammans med Anneli och Markus på verandan innan det var dags att åka till jobbet.

I dag kom jag i alla fall ihåg att ta med min bok om minnesforskning, ”Dyka efter sjöhästar”, som blev en bra kamrat på resan mot jobbet.

Senare på kvällen, när jag satt på La Barca och åt min Husets pasta, satte sig en man vid bordet intill och efter en stund frågade han om inte jag var Clas. Det erkände jag direkt. Mannen, som hette Johan Schür, berättade att han bodde i Åkersberga men då och då åkte till La Barca eftersom han ser mina matbilder på Facebook och tycker att de ser goda ut.

Johan var också ufointresserade och berättade om några observationer han gjort från sin bostad i Åkersberga och åtminstone en av dem lät märkligt. Vi pratade en stund innan jag var tvungen att gå tillbaka till jobbet. Ni kan se oss tillsammans på bilden jag tog med hjälp av en spegel på La Barca här ovan.

Tillbaka på jobbet slog jag på finalmatchen mellan Sverige och Schweiz på TV3 som fick rulla på medan jag ringde polisen i Göteborg om en skottlossning på Guldheden där en man skjutits i en bil.

Och sedan hände det som är så kul med jobbet som webbreporter – jag fick i uppgift att skriva om Tre Kronor när VM-finalen var avgjord. Och tänk – Tre Kronor vann! Och här har ni min lilla artikel.

En kul kväll blev det!

Väl hemma jobbade jag med boken till framåt 03.

 542 total views