Dagsarkiv: 09 juni 2018

Lite brev och mycket värme


Sov lite för länge i morse men hann skriva ett par brev som var viktiga att få klara. Sedan blev det korvlunch på verandan med Anneli medan Markus är i Finspång för att spela golf.

Ute var det verkligt fint, blå himmel och en bra bit över 20, och när jag gick till bussen följde Anneli med för att ta cykeln till badet. Så vädret var det inget fel på.

På vägen genom Rålambshovsparken hörde jag samma ivriga kvittrande från ett träd som jag hörde i går men den här gången stannade jag till och tittade ordentligt. Och se där satt två hackspettar utanför ett lite hål i trädet där deras unge gapade för full hals.

Ni kan se en av hackspettarna på bilden ovan (tyvärr inzoomad och inte av bästa kvalitet).

Efter att ha stått där en stund och tittat och lyssnade gick jag vidare mot jobbet bara för att möta en grupp glada tjejer på möhippa som ville att jag skulle bli plåtad tillsammans med mön. Och det gjorde jag ju.

Det blev en mycket lugnare dag på jobbet i dag även om den i mångt och mycket kom att handla om snabba rapporteringar kring G7-mötet där Trump levererade en hel del nyheter som knappast kan ha bidragit till att öka samförståndet länderna emellan.

Sedan blev det fotboll i form av Sveriges sista träningsmatch före VM. Och ännu ett bottennapp och ännu en 0–0-match. Katten vet hur vi ska göra mål när det väl gäller. Eftersom vi har två olika VM-tips på jobbet satte jag mig och fyllde i båda, betalade min insats och kände mig nöjd. Tror på Frankrike och Tyskland mot varandra i finalen.

Åt en pizza på La Barca innan matchen drog igång och sedan blev det chips och alkoholfri öl som Erik och Simon köpt under Sverige–Peru. Mätt redan innan och rena paltkoman efteråt. Själv tittade jag inte på eländet utan hade på CNN men kikade de få gånger som det hade hänt något.

Slut vid 01.

 430 total views