Dagsarkiv: 19 juni 2018

UFO-Aktuellt och Julius


Eftersom ryggen är som den är, men något bättre än i går, har jag försökt att inte sitta för mycket vid datorn nu på förmiddagen. Men jag måste ju jobba på med UFO-Aktuellt så två sidor till blev klara i dag. Hoppas på en fräsch rygg i morgon då jag är ledig så att jag kan köra på ordentligt då.

Har satsat en stund på att fixa lite hemmabestyr också. Mejlade in en beställning på nya filter till vår fläkt som behöver bytas snart och så betalade jag räkningar, laddade en maskin med tvätt, ordnade ett par pärmar med uforapporter som jag fick med från Skåne och svarade på en del mejl.

Fixade också in de fyra mycket fina astronautautografer jag bytte till mig av Ole Henningsen nyligen i min egen samling. Ni kan se dem här ovan. Den roligaste var den från danske astronauten Andreas Mogensen som Ole bett dedicera direkt till mig. Stort tack! Övriga var de båda ryssarna Sergej Volkov och Jurij Baturin och så amerikanen Chris Ferguson, den siste kaptenen på en rymdfärja.

För en tid sedan lade jag ut en video som jag tog vid monumentet i Ängelholm. Alltså platsen för Gösta Carlssons observation 1946. Videon fick en kommentar från ultraskeptikern Julius Gustafsson som älskar att häva ur sig ogrundad kritik. Ni kan se hans inlägg och mina svar här nedan.

Det som fascinerar mig är att Julius erkänner att han inte läst en rad i den bok han kritiserar. Han bara ”vet”, sannolikt genom tankeläsning, att boken är meningslös. Att allt jobb var gjort i onödan eftersom han har hört av en släkting till Gösta att dennes berättelse inte var värd att ta på allvar.

Man kan ju lugnt säga att det är låtsasskeptiker som Julius som drar ett löjes skimmer över kritiker av ufofenomenet. Julius fattar inte, och har aldrig fattat, att man kan intressera sig för ufofenomenet utan att vara ET-troende. Han förstår inte att man kan skriva en bok om en person och ett fall bara för att plocka fram alla fakta och visa upp dem. Inte för att bevisa en egen teori.

Det är mycket Julius inte fattar när det gäller hur UFO-Sverige jobbar. Han tror att en organisation som vår måste vara troende och att vi inte klarar av att undersöka dessa fenomen objektivt. Förresten är ju fenomenen inte värda att ta på allvar i vilket fall.

Att jag tar upp en enda persons okunskap kan verka lite konstigt men det hela handlar om hur vi alla ska ställa oss till fenomen som vi vill undersöka. Ska vi låta bli bara för att de verkar konstiga? Därför att andra säger att de är ointressanta?

Givetvis inte. Vi ska fortsätta vara nyfikna och frågvisa och jobba framåt på ett neutralt och objektivt sätt. På så vis ökar vi kunskapen hos andra – och hos oss själva.

När det gäller Gösta Carlsson hade ingen, vare sig skeptiker eller undersökande ufolog, försökt att tränga in i fallet. Så jag tycket helt enkelt att det var dags. Det hela resulterade i en femton år lång utredning som blev till en bok och sedan en utökad upplaga – ”Mötet i gläntan” – som nu snart är slutsåld även den.

Värd att läsa för alla som är genuint intresserade av hur man kan närma sig en sådan här, mycket speciell, rapport.

På jobbet var det lagom mycket att göra vilket var tur med tanke på min rygg. Hade sett fram emot att gå på Rosa Drömmar för att äta raggmunk med fläsk som restaurangen lovat skulle finnas sparat åt mig och Björn från lunchen. Men när Björn ringde för att kolla det visade det sig att de hade missat det och att allt fläsk var slut.

En restaurang som inte fixar att hålla sina löften får inte mig som kund den är veckan så medan Björn gick till Rosa gick jag till La Barca. Där möttes jag av en pizzabagare som ropade välkommen redan när jag steg in genom dörren och dessutom hade fixat till en massa extra på pizzan.

Resten av kvällen blev en kamp mot ryggen och jag fick skippa min vanliga stol och byta den ot en hård konferensdito vilket underlättade lite. Men värken i kroppen och något som var en smygande feber gjorde jobbet mindre roligt.

Intervjuade i alla fall Isabella Lövin innan dagen var över.

Det ska bli väldigt skönt att lägga sig.

Ibland häpnar man bara.

Men Julius inlägg fick i alla fall detta positiva med sig.

 1,234 total views